Hoeselaren met het hart op de juiste plaats hebben “Een hand voor Hoeselt” opgericht om gezinnen in nood te helpen.
Xavier Lenaers Hoeselaren met het hart op de juiste plaats hebben “Een hand voor Hoeselt” opgericht om gezinnen in nood te helpen.

Hulpvaardige Hoeselaren starten met
vereniging ‘Een hand voor Hoeselt’

Acht sociaal voelende Hoeselaren hebben de feitelijke vereniging “Een hand voor Hoeselt” opgericht. Ze hebben zich verenigd om gezinnen in nood op financieel en materieel vlak te helpen zodat ze weer de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Ze reiken figuurlijk en letterlijk de hand aan de gezinnen. Voor het eerste gezin dat ze gaan helpen, houden ze zaterdag 23 maart een benefiet die doorgaat in de parochiezaal van Romershoven, één deelgemeente van Hoeselt.  “Een hand voor Hoeselt” serveert spaghetti, een croque monsieur of een croque uit het vuistje. 

Overmacht

“Onze eerste actie is een schot in de roos, liefst 220 maaltijden zijn besteld”, horen we van Anneleen Durant, een van de bezielers van de sociale organisatie. Concreet gaat het geld dat “Een hand voor Hoeselt” bij elkaar haalt, naar een gezin met twee nog jonge kinderen dat ongewild in financiële problemen is geraakt. “Door de ziekte van de vader moet het gezin door overmacht het zien te rooien met minder inkomen”, vult Dietert Gielen van “Een hand voor Hoeselt” aan. “Bovendien kan het gezin als gevolg van de ziekte ook nog eens geen aanspraak maken op financiële tegemoetkomingen van de overheid.”

Dagelijkse noden

De mensen achter “Een hand voor Hoeselt” hopen met de opbrengst van de benefiet het gezin een jaar lang 100 euro per maand te kunnen schenken. “Het maakt voor het gezin in kwestie al een wereld van verschil”, horen we bij de helpende handen uit Hoeselt. “Het gezin kan met het geld de dringende en noodzakelijke noden betalen. Hierbij denken we ook aan de kinderen. Zij mogen niet de dupe zijn van de situatie waarin het gezin terecht is gekomen. Als het nodig is, kunnen we tussenkomen in het betalen van de schoolfactuur of we kunnen een deel van de kosten voor deelname van de kinderen aan de bos- of zeeklassen dekken.” Het is de bedoeling om elk jaar een actie te doen om een ander gezin in nood te helpen, zodat het alsnog menswaardig kan leven. Meer info via eenhandvoorhoeselt@gmail.com.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer