Jeannine gaat voor de twaalfde keer een marathontocht te voet doen waarvan de opbrengst gaat naar de strijd tegen kanker en ondersteuning van gezinnen met kinderen die kanker hebben.  Straks stapt ze voor de elfde keer van Küssnacht naar Hoeselt, een trip van 800 kilometer.
Karolien Coenen Jeannine gaat voor de twaalfde keer een marathontocht te voet doen waarvan de opbrengst gaat naar de strijd tegen kanker en ondersteuning van gezinnen met kinderen die kanker hebben. Straks stapt ze voor de elfde keer van Küssnacht naar Hoeselt, een trip van 800 kilometer.

Jeannine (70) wandelt straks twaalfde tocht voor goede doel, deze keer 800 km: “Opbrengst voor palliatieve afdeling Vesalius, waar mijn man zo goed verzorgd werd”

Ze telt 70 lentes, maar het houdt Jeannine Mottart uit Hoeselt niet tegen om voor het twaalfde jaar op rij te gaan wandelen om geld in te zamelen voor Kinderkankerfonds Limburg. Straks wandelt ze van de kapel in het Zwitserse Küssnacht, die werd gebouwd naar aanleiding van de tragische autocrash waarbij koning Astrid het leven liet, naar Hoeselt, goed voor 800 kilometer. 

In 2007 trok Jeannine voor het eerst haar wandelschoenen aan. Toen stapte ze 1.850 kilometer van Rome naar Hoeselt. Alle elf tochten die ze al ondernam, zijn goed voor in totaal 9.850 kilometer. Ze zame”lde daarmee in totaal 103.750 euro voor het goede doel in. “Zeker twee derde ervan is naar het Kinderkankerfonds in Limburg gegaan”, getuigt Jeannine. “De rest ging naar de afdeling oncologie in ziekenhuis Vesalius in Tongeren. Nieuw dit jaar is dat een deel van de opbrengst aan de palliatieve afdeling van Vesalius geschonken wordt. Mijn man, Evarist Loyens, werd daar toen hij terminaal ziek was goed begeleid en verzorgd. In december vorig jaar is hij gestorven. Ik ben de mensen van de palliatieve afdeling dankbaar, ze doen daar uitstekend werk.”

Blijven stappen

Ongelofelijk dat ze die wandeltochten nog steeds ziet zitten. “Het is goed voor mijn gezondheid. Ik blijf zo in beweging. Ik wandel graag. Het is een gezonde microbe. Onderweg kan ik mijn hoofd helemaal leegmaken. Het is telkens het verstand op nul en de blik op oneindig.” Dé drijfveer om nog een twaalfde tocht aan de al indrukwekkende lijst toe te voegen, blijft dezelfde: “Met het ingezamelde geld het wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteunen. De opbrengst is ook bedoeld om gezinnen met een kinderen die kanker hebben financieel en moreel te ondersteunen. Op het thuisfront worden tal van acties gehouden en steunkaarten verkocht als sponsoring voor de tocht. Burgemeester Patrick Dewael en schepen An Christiaens dragen als peter en meter hun steentje bij tot de actie Lienemientje (genoemd naar haar kleindochter Jolien), de organisatie achter de wandeltochten.”  

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer