2 Johan bij zijn scherm in Las Vegas
Repro BVDH Johan bij zijn scherm in Las Vegas

Johan Hornix (40) supportert vanuit Las Vegas

Johan Hornix (40) uit Stokkem moet vandaag al vroeg opstaan om voor Genk te supporteren. Dat heeft alles te maken met zijn woonplaats in Las Vegas. “Ik ben al 28 jaar supporter en heb de promotie, de bekerwinst en de drie titels van KRC meegemaakt”, vertelt hij. “Het doet dus wel pijn om er niet bij te zijn”, geeft hij toe.

Johan werd supporter op zijn twaalfde toen hij met zijn vader mee ging naar een wedstrijd van de voormalige Beker van Limburg. “Dat was toen een wisseltrofee en Genk speelde tegen Lommel SK. Sindsdien ben ik fan geworden.”

Negen jaar later, in 1999, werd Genk voor het eerst landskampioen. Dat gebeurde op 16 mei 1999 op het veld van Harelbeke. Een dag die Johan nog steeds koestert: “We waren daar met meer supporters dan thuisploeg. Dat bleek toen na het affluiten iedereen het veld bestormde”, glimlacht Johan. “Ook onze tweede titel op het veld van Westerlo (2002, red.) was speciaal. Het was toen spannend tot het einde en dat maakte de ontlading des te groter. Ik had toen zelfs mijn haren blauw laten verven”, biecht Johan op.

2 Johan bij zijn scherm in Las Vegas
Repro BVDH Johan bij zijn scherm in Las Vegas

De derde titel behaalde Genk in 2011. “Tegen dat ploegske aan de Maas”, verwijst Johan naar Standard. “Dat was misschien wel de meest beklijvende wedstrijd van de drie. De redding van Thibaut Courtois was er eentje voor de eeuwigheid.”

In 2017 volgde Johan de liefde en verhuisde hij naar Californië. Vorig jaar kreeg zijn vrouw Jessica een mooie werkopportuniteit en verhuisde het koppel naar Las Vegas. Nu volgt de supporter alle wedstrijd van Genk online. “Jammer dat ik de titel nu niet kan meemaken, maar er komen in de toekomst zeker nog successen die ik wel zal kunnen bijwonen. Of ik op ‘The Strip’ een pintje ga drinken bij de titel? Dan betaal je toch al snel tien dollar en zonder voetbalvrienden is dat niet hetzelfde”, besluit hij.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer