2 Gemeenteraadslid en oud-burgemeester van Hoeselt Fons Capiot stelt huidig burgemeester Werner Raskin in gebreke omdat hij nagelaten heeft het politiekantoor in de gemeente toegankelijk te maken voor personen met een beperking.
Borgerhoff Gemeenteraadslid en oud-burgemeester van Hoeselt Fons Capiot stelt huidig burgemeester Werner Raskin in gebreke omdat hij nagelaten heeft het politiekantoor in de gemeente toegankelijk te maken voor personen met een beperking.

Oud-burgemeester Capiot eist sluiting van politiekantoor Hoeselt

Oud-burgemeester Fons Capiot, de kopman van Wij Hoeselt die sinds de verkiezingen in de oppositie zit, stelt huidig burgemeester Werner Raskin (Open Vld) in gebreke. “We vragen dat hij met onmiddellijke ingang het politiekantoor in Hoeselt sluit”, zegt Capiot. Aanleiding: het gebouw in de Dorpsstraat is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die minder-mobiel zijn.

Capiot dreigt ermee nog een stap verder te gaan. Als nu maandag het wijkkantoor niet gesloten is, legt Fons Capiot een strafklacht neer bij de bevoegde instantie Unia.

Fons Capiot argumenteert z’n klacht. “Volgens het verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van personen met een beperking en de regelgeving wat betreft de toegankelijkheid in Vlaanderen moet elk openbaar gebouw toegankelijk zijn voor personen met een handicap”, licht hij toe. Zes maanden geleden heeft hij het niet-toegankelijk zijn van het politiekantoor al op de gemeenteraad aangekaart. “Er is sindsdien niks gebeurd, en ik heb het punt opnieuw op de agenda gezet”, zegt het raadslid. “Strikt genomen is het de bevoegdheid van de politieraad (zone Bilzen, Hoeselt en Riemst)  maar de burgemeester heeft de plicht hierop toe te zien.”

Op de jongste gemeenteraad haalde burgemeester Raskin een foto tevoorschijn van het advocatenkantoor van Capiot waarop te zien was dat het pand ook niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Hierop schoot Fons Capiot uit z’n sloffen en liet weten dat hij de burgemeester in gebreke zal stellen.

2 Huidig burgemeester Werner Raskin dreigt in gebreke gesteld te worden.
Borgerhoff Huidig burgemeester Werner Raskin dreigt in gebreke gesteld te worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer