Op 19 april 2017 voerde de politiezone  Bilzen Hoeselt Riemst nog actie tegen zinloos geweld voor de rechtbank Tongeren naar aanleiding van het voorval met hun collega.
RV Op 19 april 2017 voerde de politiezone Bilzen Hoeselt Riemst nog actie tegen zinloos geweld voor de rechtbank Tongeren naar aanleiding van het voorval met hun collega.

Politieagent wordt op laatste werkdag door twee voetbaltrainers het ziekenhuis ingeslagen

“Zo’n geweld heb ik die 41 jaar dienst nog nooit meegemaakt”

Twee voetbaltrainers,  een vader (49) en zijn zoon (23), riskeren een gevangenisstraf van twaalf maanden en een boete van 800 euro omdat ze geweld tegen twee agenten gebruikt hebben. Een banale woordenwisseling over een verkeerd geparkeerde auto escaleerde in een explosie van geweld. Een van de agenten was aan zijn laatste interventie bezig voor zijn zuurverdiend pensioen, maar brak in het gevecht zijn arm. “Zo’n geweld heb ik die 41 jaar dienst nog nooit meegemaakt” vertelde de 60-jarige agent uit Hoeselt.

Vader en zoon waren als jeugdtrainer verbonden aan de Bilzense vierdeprovincialer Heis Sport. Op die eerder frisse zondag van 19 maart 2017 ging het ganse gezin na een pot voetbal een glas drinken in clublokaal “Bij Jengske” in Bilzen. Maar ze blokkeerden met hun wagen een uitrit en de eigenaar van het huis waar de auto voor geparkeerd stond, verwittigde de politie. Twee agenten kwamen ter plaatse en wilden een proces verbaal opmaken toen de eigenares van de wagen uit het café kwam gelopen. Ze vroeg aan de agenten of ze de auto mocht verplaatsen, maar de agenten zeiden dat de vrouw sowieso een boete moest betalen.

Bruut geweld

Toen ze opnieuw het café inging om haar sleutels en identiteitskaart te halen, vertelde ze aan haar echtgenoot en zoon dat ze een boete kreeg. Daarop gingen de twee mannen, gevolgd door enkele andere cafébezoekers, verhaal halen bij de agenten. Toen de man wiens oprit ze blokkeerden begon te roepen, dreigde de situatie uit de hand te lopen. Uit voorzorg, en om de partijen gescheiden te houden, probeerden de agenten de vader in de combi te zetten. Die verzette zich echter en ook zijn zoon viel de agenten aan. In het tumult verloor één van de agenten zijn evenwicht, viel hij achterover en brak zijn arm. Zijn collega moest met traangas spuiten om de groep op afstand te houden en moest de hulp inroepen van enkele collega’s uit Hasselt en Genk. 

“Mijn cliënt werd als politieman 4 maanden voor zijn pensionering slachtoffer van zinloos geweld en heeft een zware operatie  ondergaan. Hij was een jaar buiten dienst was en moest zijn geplande vakantie opzeggen. Dat de zoon, die een veiligheidsagent van opleiding is, zo'n  bruut geweld gebruikt tegen politiemensen en dit omwille van een proces-verbaal, is onvoorstelbaar. Het geweld ten aanzien van politiemensen blijft toenemen, helaas zie ik dit dagelijks in mijn praktijk als advocaat van vele politiemensen”, zei meester Erik Schellingen.

Schadevergoeding

Hiervoor vraagt hij een schadevergoeding van meer dan 10.000 euro. De arbeidsverzekering van de beide agenten vraagt van de twee Genkenaren daarbovenop nog eens een schadevergoeding van meer dan 38.000 euro voor de uitbetaalde lonen, premies en andere kosten tijdens het ziekteverlof van de agenten. Vonnis op 13 maart.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • vangeel guido

    Dat de zoon, die een veiligheidsagent van opleiding is?Ze hadden nog niet geleert dat men een politie agent niet mag aanraken en vriendelijk moet blijven.Verdomme politiekers jullie schaffen het leger af maar de opvoeding die men daar kreeg valt ook weg en jullie doen er niets aan.Normaal zouden jullie een boete moeten krijgen.

Lees meer