Tennisclub organiseert actiedag tegen kanker

Tennisclub Jus in uit Romershoven, een deelgemeente van Hoeselt, organiseert op zondag 10 maart een actiedag tegen kanker. De opbrengst van het evenement gaat naar Kom op tegen kanker. Het initiatief komt van vier personen die nauw bij de tennisclub betrokken zijn. Het zijn Wim Verjans, de uitbater van de club, maar ook Martijn Vanschoenwinkel en Thomas Gielen hebben mee het concept bedacht en uitgewerkt. Katrien Peeters is de vierde persoon achter de dag tegen kanker. De concrete aanleiding voor haar om de actie op te zetten, is dat ze zelf geconfronteerd werd met borstkanker.

 Initiatiefnemers Wim Verjans, Martijn Vanschoenwinkel, Katrien Peeters  en Thomas Gielen .
Mine Dalemans Initiatiefnemers Wim Verjans, Martijn Vanschoenwinkel, Katrien Peeters en Thomas Gielen .

De vier initiatiefnemers gaan op 24 maart een run houden tegen kanker. Samen gaan ze exact 100 kilometer lopen. Thomas neemt 40 kilometer voor z’n rekening en Martijn dertig. De overige dertig wordt verdeeld onder Wim en Katrien die respectievelijk de loopschoenen aandoen voor twintig en tien kilometer. Op zondag 10 maart loopt op de tennisclub de actie Dubbelen tegen kanker. Goed 54 koppels kunnen tegen elkaar tennissen. Tot nog toe hebben er zich al 25 koppels voor ingeschreven. Wandelaars kunnen kiezen tussen twee afstanden: vijf of tien kilometer. Bij de laatste wandeling kunnen ze ook deelnemen aan een fotozoektocht. Bovendien kunnen lopers kiezen tussen twee afstanden, ook tussen vijf en tien kilometer. Tot slot worden nog sleutelhangers tegen 5 euro het stuk verkocht voor Kom op tegen kanker. Info en inschrijven kan op de website www.tcjusin.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer