Koen Moreau

Trucker voor de tweede keer betrapt onder invloed van drugs

Dinsdagmorgen heeft de lokale politie op de Bilzersteenweg in Hoeselt een trucker aan de kant gezet die onder invloed reed van drugs. De vrachtwagen werd gecontroleerd in het kader van een verkeerscontrole.

De bestuurder uit Bilzen had geen alcohol gedronken, en bleek met alle boorddocumenten in orde te zijn. Maar omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd toch een speekseltest opgelegd. Die wees uiteindelijk op het gebruik van marihuana. Het rijbewijs van de 36-jarige bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Eerder dit jaar liep dezelfde vrachtwagenbestuurder ook al eens tegen de lamp voor rijden onder invloed van drugs. De bestuurder zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de politierechter.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer