4 De vrienden van Robert verzamelden enkele mooie beelden, zoals deze.
Vriendenkring Robert De vrienden van Robert verzamelden enkele mooie beelden, zoals deze.

Vrienden organiseren speciale afscheidsparty voor overleden dj Robert Kraftmann: “Hij zal nooit vergeten worden”

De uit Maasmechelen afkomstige Robby Orzeck is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Nederland. Robby was beter bekend als dj Robert Kraftmann. Hij werd 48 jaar. Zijn vrienden hebben een afscheidsparty in elkaar gestoken zodat Robby nooit vergeten zal worden. Die vindt aanstaande vrijdag in de Sjeur plaats.

Het ongeval vond plaats rond half vier ’s nachts ter hoogte van de Kanaaldijk-Noord in Someren. Dat is een plaatsje tussen Weert en Helmond, niet ver van Eindhoven. Volgens de hulpdiensten ging het om een frontale botsing tussen twee wagens. Robby Orzeck overleed ter plaatse. Een man van 51 jaar raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij zat in het andere voertuig. De weg werd tot acht uur zaterdagochtend afgesloten zodat een verkeersdeskundige het onderzoek kon voeren. De omstandigheden van de dodelijke klap zijn nog niet duidelijk.

4 De vrienden van Robert verzamelden enkele mooie beelden, zoals deze met een goede vriendin.
Vriendenkring Robert De vrienden van Robert verzamelden enkele mooie beelden, zoals deze met een goede vriendin.

Robby Orzeck woonde al een tijdje in Helmond, in de buurt van Eindhoven, maar groeide wel degelijk op in Maasmechelen. Naast zijn carrière als dj was Robby ook actief in de horecawereld en als ondernemer. Zo werkte hij onder meer met fietsen bij iTEK en met verlichting bij Lampdirect. Collega dj Kristof Op’t Eynde (Mkll) beschrijft zijn vroegere collega als een “eigenzinnige man met het hart op de juiste plaats”. “Hij drukte zijn stempel op de Eindhovense Techno Scene. Alleen al daarom zal hij nooit vergeten worden”, treurt hij.

Stamcafé

Enkele vrienden kwamen zaterdagavond meteen samen om het verlies te verwerken. Onder hen ook Mireille Berix, Attilio Perissi, Sara Wilczak en Jo Driessen, die tot de beste vrienden van Robby behoorden. Met Jo draaide Robby vaak samen. Mireille is ook dj en ging bij Robby in de leer. Attilio is op zijn beurt eigenaar van ‘de Sjeur’. Tijdens de bewuste avond was Robby op weg naar zijn vrienden, waar hij nooit zou geraken... “Iedereen is in shock en we zoeken troost bij elkaar”, vertelt vriendin Sara Wilczak. “Er zal geen begrafenis zijn, wel wordt een gebedswake georganiseerd. Vrijdag houden we om 19 uur een kleine ceremonie op de strooiwei van het kerkhof in Vucht. Daarna gaan we in zijn stamcafé de Sjeur een deep house feestje geven met muziek van Robby, Mireille en Jo. We beginnen met een mix van Johnny Cash en met muziek uit de jaren tachtig en werken zo toe naar gitzwarte techno.”

Oresta Druiven, de liefde van Robby’s leven, neemt alle vinyl platen van Robert mee naar de Sjeur. Zij is zeer aangedaan door het overlijden. “We hebben samengewoond in Eindhoven. Muziek en elkaar waren onze passie.”

4 De vrienden van Robert verzamelden enkele mooie beelden, zoals deze met een goede vriend.
Vriendenkring Robert De vrienden van Robert verzamelden enkele mooie beelden, zoals deze met een goede vriend.

Frank Boeijen

Een dergelijke party past volgens zijn vrienden bij Robby. “Hoe donkerder, hoe beter, zo redeneerde hij. Maar eigenlijk was hij een zeer intelligent, positief en vrolijk persoon. En een fan van Frank Boeijen”, geeft Wilczak nog mee. “Het wordt een feestje zoals hij dat zou willen, met veel humor en veel ‘scheve uitspraken’. Het evenement kondigen we nog aan via Facebook. Hij had vrienden van Maasmechelen tot Eindhoven en die zijn allemaal welkom.”

De vriendengroep moet opnieuw een zwaar verlies verwerken. Nauwelijks twee en een half jaar geleden namen ze ook al afscheid van leraar Thierry Jans, die eveneens bij een verkeersongeval om het leven kwam. Robby was niet getrouwd. Hij laat wel een dochter achter.

4 De vrienden van Robert verzamelden enkele mooie beelden, zoals deze met een goede vriendin.
Vriendenkring Robert De vrienden van Robert verzamelden enkele mooie beelden, zoals deze met een goede vriendin.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer