Hoeselt, en meer bepaald de Onze-Lieve-Vrouwparochie, heeft een koele bibliotheek die is ondergebracht in een kerk.
Mine Dalemans Hoeselt, en meer bepaald de Onze-Lieve-Vrouwparochie, heeft een koele bibliotheek die is ondergebracht in een kerk.

Zalig vertoeven in kerk met
gemeentelijke bibliotheek

Al bijna een jaar huist in de kerk van de Onze-Lieve-Vrouwparochie in Hoeselt de gemeentelijke bibliotheek. Als we via de dubbele glazen deur de bib binnenstappen, overvalt ons een koele bries. “Dat komt door de bakstenen muren in de kerk”; legde de bibliothecaris Marleen Smets uit. Als we door een tweede deur aan de balie van de bib staan, heerst er een aangename temperatuur van zo’n 21 graden die enkele graden verschilt met die in het eerste gedeelte van het boekenhuis. “Toch is het zalig om er in te vertoeven”, bekende ze. Ze verklaart de 21 graden door het vele hout dat warm aanvoelt en door de hoge ramen. Het gaat hier om een gotische kerk.   

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer