Geert De Rycke

Zwangere bestuurster blijkt onder invloed van cannabis en amfetamines

De lokale politie heeft maandag verkeerscontroles gehouden op verschillende locaties in Bilzen, Hoeselt en Riemst. In Bilzen werd een zes maanden zwangere bestuurster aan de kant gezet. Uit een speekseltest bleek dat de jonge dame onder invloed reed van cannabis en amfetamines. Haar rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken.

Ook twee andere bestuurders liepen trouwens tegen de lamp, omdat ze drugs genomen hadden. Ook zij mochten hun rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. De politie nam tijdens de actie een niet verzekerde bromfiets in beslag. Drie fout-parkeerders in het centrum van Bilzen werden op de bon geslingerd. Zes bestuurders kregen een boete omdat ze hun veiligheidsgordel niet correct hadden vast gemaakt. Vier automobilisten mogen een boete van 158 euro ophoesten omdat ze een doorlopende lijn hadden overschreden aan de Tongersestraat in Bilzen ter hoogte van de warenhuizen Aldi en Lidl. Verder betrapte de politie nog drie truckers die hun lading niet hadden vast gemaakt. Eén persoon die geseind stond voor verhoor werd meteen overgebracht naar de collega’s van de politiezone Carma in Genk.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mario Tersago

    Dan zijn er mensen die geen kinderen kunnen krijgen en zie je hier het schoolvoorbeeld van mensen die geen kinderen zouden mogen krijgen.

  • Ingrid Charlier

    Arm kind dat daar gaat geboren worden met zo een moeder.

Lees meer