Illustratie: een kamsalamander
kos Illustratie: een kamsalamander

20.000 euro voor kamsalamander in Holsbeeks Broek

De provincie Vlaams-Brabant geeft 170.000 euro aan elf gemeentelijke natuurprojecten in de regio. Daarvan gaat er 20.000 euro naar de uitbreiding van het leefgebied van de kamsalamander en andere amfibieën in het Holsbeeks Broek.

“Deze subsidies helpen om de biodiversiteit in onze regio doelgericht te versterken”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor milieu (N-VA). “Door in onze provincie zoveel mogelijk groene ruimten te creëren, wapenen we ons tegen de gevolgen van de klimaatverandering, zoals overstromingen en hitte. Daarnaast maakt meer natuur onze buurten ook aangenamer en komt het onze gezondheid ten goede." 

Om deze subsidie te krijgen moeten gemeentelijke natuurprojecten een meerwaarde geven aan de algemene natuurkwaliteit of de biodiversiteit. Gemeenten kunnen tot 80% provinciale ondersteuning krijgen bij de realisatie van natuurprojecten. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 20.000 euro per project.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer