Correctionele rechtbank Leuven
KAR Correctionele rechtbank Leuven

Alcoholverbod na weerspannigheid

Een man is veroordeeld tot zes maanden cel met probatie-uitstel voor feiten van weerspannigheid in Holsbeek. P.B. mag als voorwaarde geen druppel alcohol meer aanraken.

B. stond terecht omdat op 10 maart vorig jaar agenten tussenbeide moesten komen voor een familiaal dispuut. De man was zijn schoonzoon te lijf gegaan, toen die laatste tussenkwam in een ruzie tussen B. en zijn echtgenote. Opgetrommelde agenten hadden ook moeite om de man te bedaren. Hij stelde zich weerspannig op en deelde slagen uit. Volgens de rechter lag alcohol aan de basis van zijn gedrag. De rechtbank legde B. een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel op. Zo mag B. geen alcohol meer nuttigen en moet hij zich psycho-sociaal laten begeleiden. Hij kreeg eveneens een boete van 800 euro.  

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer