Assisenjury samengesteld in zaak vermoorde kapster

Paul Bloemen (53) staat vanaf maandag in Leuven terecht voor het hof van assisen voor doodslag op Anja Vanheer in de zomer van 2017 in haar woning in Kortenaken. De jury zal bestaan uit zeven mannen en vijf vrouwen.

Anja Vanheer (47) werd op donderdag 17 augustus dood aangetroffen in haar zetel in haar woning in de Uilstraat in Hoeleden. Ongeruste familieleden belden de hulpdiensten omdat ze al enkele dagen niets meer hadden gehoord van Vanheer. De hulpdiensten troffen haar dood aan in de zetel. 

Haar toenmalige partner Paul Bloemen liep verward rond in de woning en kon geen zinnig woord uitbrengen. De man had een blauw oog en een schaafwonde op zijn rechterwang. Bloemen kon zich niet veel meer herinneren wat er precies gebeurd was. Naar eigen zeggen had hij een black-out gekregen. Hij werd eerst nog aanzien als slachtoffer maar nadien werd hij gearresteerd als verdachte. Vermoedelijk lag Vanheer, kapster van beroep, al enige tijd dood in de zetel. Sporen van braak of diefstal werden er in de woning niet aangetroffen. Er waren wel tekenen van overmatig alcoholgebruik. Vanheer vertoonde verwondingen aan het hoofd. De wetsarts kon overlijden door verstikking niet uitsluiten. 

De jury voor het assisenproces werd woensdag samengesteld. Zeven mannen en vijf vrouwen zullen oordelen over de schuld of onschuld van Bloemen. Het proces start maandag 20 mei en zal vijf dagen in beslag nemen. Op de eerste dag staat het verhoor van Bloemen gepland en komen de onderzoeksrechter en politiediensten aan het woord. Bloemen staat voorlopig onder elektronisch toezicht en verblijft bij zijn broer in Melsele.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer