Illustratie Brandweer, Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant
Vertommen Illustratie Brandweer, Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant

Brandweer blust brandende mesthoop

De Leuvense brandweer ging maandagnamiddag een brandende mesthoop op het Hazepad in Holsbeek blussen. Tot hun aankomst poogden buurtbewoners het vuur uit te krijgen met enkele emmertjes water, geen sinecure gezien het brandje zich ver van enkele huizen bevond.

Enkele buurtbewoners merkten rond 14.30 uur de brandende mesthoop met een oppervlakte van verschillende vierkante meters op. Ze belden de brandweer en besloten daarna om met behulp van enkele emmertjes water de brand actief te bestrijden. Het gegeven dat ze steeds enkele honderden meters moesten afleggen tussen een huis en de mesthoop, speelde niet onmiddellijk in hun voordeel. De brandweerlui blusten het vuur met een poederblusser. Meer dan waarschijnlijk vatte de composthoop vuur door zelfontbranding.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer