Christophe Stockman van sp.a volgt Fons Laeremans van CD&V op als voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal.
Vertommen Christophe Stockman van sp.a volgt Fons Laeremans van CD&V op als voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal.

Christophe Stockman is nieuwe voorzitter van Dijledal en toont ambitie: “Samen met buurgemeenten nieuwe sociale woningen bouwen”

Christophe Stockman (sp.a) is door de raad van bestuur van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal aangeduid als nieuwe voorzitter. Stockman toont meteen ambitie en dat is nodig want de wachtlijsten voor sociale woningen zijn lang.

Dijledal is de grootste sociale huisvestingsmaatschappij van Vlaams-Brabant en beheert meer dan 3.000 sociale woningen. Dat aantal moet in de toekomst nog worden verhoogd want de wachtlijsten blijven groeien in Leuven. Kersvers voorzitter Christophe Stockman staat voor een uitdaging maar toont zich vastberaden. “Dit is een uitdaging die ik met heel veel enthousiasme wil aanpakken”, zegt Stockman. “Samen met de collega’s wil ik blijven ijveren voor kwalitatieve huisvesting voor mensen met een bescheiden inkomen. Hun welzijn staat voor mij centraal. Ik wil het aantal sociale woningen graag verhogen, onder meer door samen met de buurgemeenten op zoek te gaan naar mogelijkheden om nieuwe sociale huisvesting te bouwen. Dat is nodig om de wachtlijsten zoveel mogelijk in te korten. Een aantal woonprojecten, zoals onder meer het Hoornplein, de Minckelerssite en de Artoistoren aan het Joanna-Maria Artoisplein zitten al in de pijplijn.”

Renovatie

Christophe Stockman wil ook verder blijven inzetten op renovatie. De voorbije twintig jaar heeft Dijledal veel van haar patrimonium gerenoveerd om woningen aan te passen aan het hedendaags wooncomfort. Grote woonsites als Sint-Maartensdal en Lolanden zijn bijvoorbeeld grondig en duurzaam gerenoveerd. Op korte termijn zal ook Schorenshof in Wilsele worden vernieuwd.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • LOUISA COSTERMANS

    Grondig en duurzaam? Goedkoop en slechte afwerkingen ja! Mijn moeder en broer wonen er al jaren (St Maartensdal)! De afvoerbuis in de keuken raakt regelmatig verstopt bij beiden. Als de technische dienst moet langs komen, zeggen ze steeds dat de buizen niet goed zijn gelegd, maar er volgt wel een rekening nadien. Het materiaal waar ze de douche mee gemaakt hebben...,goedkoopste douchestangen en schermen!

  • luc meeus

    De socialisten zouden er beter voor zorgen dat iedereen een job heeft, zodat ze geen sociale woning hoeven. Sociale woningen bouwen kost enorm en moet betaald worden door de werkende mens = veel meer belastingen betalen!!.

Lees meer