Den Uitweg viert eerste verjaardag met vol huis

Sinds de 24-jarige Julie Hendrickx café Den Uitweg langs de Dutselstraat in Kortrijk-Dutsel opnieuw heeft geopend, kan het dorpsleven er weer floreren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het café afgelopen weekend afgelopen vol zat tijdens het feestje voor het 1-jarig bestaan.

Meer dan een half jaar was café Den Uitweg in 2015 gesloten en dat was voor de dorpelingen een kleine ramp, gezien het de enige kroeg was waar men in Kortrijk-Dutsel aan de toog kon hangen. Gelukkig kwam Julie begin 2016 op de proppen en maakte ze van Den Uitweg opnieuw de ontmoetingsplaats bij uitstek. "Ik vind het gewoon super plezant om mijn eigen café uit te baten, want ik had daarvoor al wel in enkele zaken gewerkt", aldus Julie. "En ook al ben ik een echte Holsbeekse, toch heb ik hier ondertussen aan de toog een pak nieuwe vriendschappen opgebouwd en dat motiveert me om op dezelfde enthousiaste manier verder te doen. Ik denk toch ook dat de mensen de weg terug hebben gevonden naar Den Uitweg en daarvoor wil ik mijn klanten bedanken."

Toegegeven, knap van Julie hoe ze op zo'n jonge leeftijd een café dat op sterven na dood was, toch nieuw leven kon inblazen. Getuige de druk bijgewoonde dorpsbiljart op vrijdag, de fuif die pas zondagochtend om 5:30 uur eindigde en de brunch enkele uren later die in een mum van tijd volzet was. "Julie is een echte topper", zeggen Melissa, Jarne, Sybren, Niels, Stephanie, Barry, Katrien en Sander die ondertussen vaste stamgasten zijn geworden en genoten van de brunch. "We komen hier nu altijd samen om daarna een stapje te gaan zetten, maar uiteindelijk blijven we steeds plakken. De sterke kracht van Julie is dat ze altijd opgewekt is en regelmatig nieuwe activiteiten op poten zet. Ze brengt leven in de brouwerij." (KHK)

Baert Marc

Lees meer