Het dorp van Nieuwrode.
Vertommen Het dorp van Nieuwrode.

Gemeente leent vier miljoen voor investeringen

De gemeente Holsbeek is volop aan het investeren voor de toekomst, en gaat een lening van vier miljoen euro aan om die werken te financieren. “Het is al vier jaar geleden dat de gemeente nog een lening aanging. Al die tijd werd er fors geïnvesteerd, zonder dat de gemeente extern geld nodig had”, zegt burgemeester Hans Eyssen (CD&V).

De twee grootste investeringen voor Holsbeek, liggen momenteel in Nieuwrode. De dorpskern wordt er volledig heraangelegd, en tegelijk loopt de bouw van een nieuwe school.

Het zijn evenwel niet de enige bouwwerven. “De muren van de kerk van Kortrijk-Dutsel worden gerestaureerd, met Vlaamse toelagen voor dit waardevolle beschermd erfgoed. Voor de voetballers wordt een eerste kunstgrasveld aangelegd. Binnenkort start de inrichting van een nieuwe ruimte voor de tekenacademie. Ook voor volgend jaar heeft de gemeente al een vol orderboekje klaar staan. Onder meer de aanleg van nieuwe sportterreinen op de Bruul en de heraanleg van het derde deel van de Leuvensebaan staan op het programma”, vertelt burgemeester Eyssen.

“Schuld onder controle“

Om deze investeringen te financieren, wil de gemeente vier miljoen euro lenen. De gemeenteraad keurde daartoe de voorwaarden goed, en de gemeente doet nu beroep op de concurrentie tussen de verschillende banken om de beste voorwaarden te krijgen. “De totale schuld van de gemeente is perfect onder controle en ligt, ondanks de indrukwekkende lijst van investeringen van de voorbije jaren, momenteel zelfs lager dan zes jaar geleden”, besluit Eyssen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer