Holsbeek beloont zijn 'klimaatridders’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De derde graad van school De Gobbel werkt enthousiast aan het project ‘Ridders voor het Klimaat’. Tijdens de Ridderceremonie werden de deelnemende vijfdejaars tot Klimaatridder geslagen. Ze kregen van de Rode Ridder de opdracht om samen met de hele school tegen het einde van het schooljaar zeven procent CO2 te besparen. Deze Klimaatridders nemen hun school mee op sleeptouw op weg naar een klimaatvriendelijke klas en school. Maar ook thuis geven ze belangrijke eco-tips aan familieleden. Afgevaardigde leerlingen komen elk schooljaar drie keer samen tijdens de Holsbeekse Ronde Tafel, een heuse kinderklimaatraad. Ze wisselden al tal van ideeën en ervaringen uit onder het toeziend oog van een moderator-klimaatschildknaap en gaven aanbevelingen aan het gemeentebestuur. Daarnaast presenteerden de Klimaatridders ‘de reizende klimaatideeënbus’. 

Ridders voor het Klimaat is een gemeentelijk initiatief in samenwerking met MOS Vlaams-Brabant en GoodPlanet Belgium en wordt ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant.

2 Klimaatridders van de Gobbel in de bloemetjes gezet in het gemeentehuis van Holsbeek.
Vertommen Klimaatridders van de Gobbel in de bloemetjes gezet in het gemeentehuis van Holsbeek.
2 Klimaatridders van de Gobbel in de bloemetjes gezet in het gemeentehuis van Holsbeek.
Vertommen Klimaatridders van de Gobbel in de bloemetjes gezet in het gemeentehuis van Holsbeek.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer