Jef Neve trapt tweede editie van Kampvuurconcerten af

De tweede editie van de Kampvuurconcerten aan het kasteel van Horst gaat dit weekend van start met een optreden van niemand minder dan pianist en componist Jef Neve. Hij wordt vergezeld door de Nederlandse trompettist Teus Nobel. Van 18 mei tot 15 juni komen er heel wat kleppers naar Sint-Pieters-Rode.

“Wij hebben met de optredens van Mauro, Daan & Isolde, Raymond en Noemie Schellens vorig jaar magische avonden beleefd. De bezoekers waren unaniem lovend. Heel wat mensen kwamen terug voor een ander concert, omdat ze zo genoten hadden van hun avond. We wisten onmiddellijk: dit moeten we opnieuw doen. En dit alles gebeurt in een ongedwongen sfeer. Iedereen zoekt zich een plekje waar hij of zij zich het best voelt; op een poef, houten bankje, tafel of in het gras, het kan allemaal. Dat gemoedelijke heb je niet op andere festivals”, vertelt organisator Johan Vansina.

2 Johan Vansina, organisator van de Kampvuurconcerten.
Vertommen Johan Vansina, organisator van de Kampvuurconcerten.

Deze zaterdag komt pianist en componist Jef Neve naar Horst. Hij brengt de Nederlandse trompettist Teus Nobel mee. “Jef Neve, bekend als veelzijdig pianist op zowel de pop-, jazz- als klassiek podia, en als componist van verschillende prijswinnende soundtracks en albums, hoeft niet echt meer geïntroduceerd te worden. Voor dit Kampvuurconcert doet hij een beroep op de jonge, getalenteerde Nederlandse trompettist Teus Nobel. Op het programma: composities van Jef Neve en Teus Nobel zelf, in combinatie met enkele leuke jazz-standards. Een plezier om naar te kijken en te luisteren”, aldus Vansina.

Gabriel Rios

De week nadien, op zaterdag 25 mei, komt Elise Caluwaerts op bezoek. En dat bezoek is voor Caluwaerts wel erg bijzonder, want de soliste met verblijfplaats in New York, groeide op in Holsbeek. Op vrijdag 31 mei én zaterdag 1 juni is het de beurt aan Gabriel Ríos, bekend geworden met zijn ‘Broad Daylight’. Kommil Foo komt dan weer naar Horst op zondag 9 juni. De broers Walschaerts brengen een piano, gitaar, viool en hun karakteristieke stemmen mee. Afsluiter in de rij wordt het duo Rick De Leeuw/Jan Hautekiet. Zij brengen eigen muziek, maar ook vertalingen van Tom Waits, Léo Ferré en Lou Reed.

2 Archieffoto: Gabriel Rios op Cactusfestival.
PHOTO NEWS / James Arthur Archieffoto: Gabriel Rios op Cactusfestival.

“Wij zijn fier op het programma. Het is voor ieder wat wils. Wij proberen de concerten te beperken tot de puurheid. Daarom zijn de concerten ook volledig akoestisch”, zo vertelt Vansina.

Per kampvuurconcert zijn er 300 à 400 tickets verkrijgbaar. Tickets kosten 25 euro en zijn te koop via de website www.kampvuurconcerten.be en de dienst cultuur op het Holsbeekse gemeentehuis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer