Kredietmakelaar Kris B. uit Rotselaar zit in de cel voor oplichting met zijn bedrijfje Immovite. Hij wordt eveneens beticht aan het hoofd te staan van een criminele organisatie.
Vertommen Kredietmakelaar Kris B. uit Rotselaar zit in de cel voor oplichting met zijn bedrijfje Immovite. Hij wordt eveneens beticht aan het hoofd te staan van een criminele organisatie.

Louche kredietmakelaar blijft maand langer in de cel

De malafide kredietverstrekker Kris B. (55) uit Rotselaar blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Leuvense raadkamer vrijdag beslist. 

De kredietmakelaar werd dinsdag in de boeien geslagen omdat het gerecht hem ervan verdenkt aan het hoofd te staan van een criminele organisatie. De vijftiger zou zich zo bezondigd hebben aan tientallen feiten van oplichting. B. benaderde telkens goedgelovige mensen die financieel aan de grond zaten en geen uitweg meer zagen. Zo kocht hij met zijn bedrijf Immovite hun huizen op voor een spotprijsje met de belofte dat ze later hun woning voor een laag bedrag konden terugkopen. In werkelijkheid waren de slachtoffers hun huis kwijt en moesten ze bovenop huur betalen aan B. om in hun huis te kunnen blijven wonen. Er zijn gedupeerden over heel het het land. Volgens het Leuvense parket zijn er momenteel een tiental slachtoffers bekend, maar dat aantal kan nog oplopen. Volgens B. gebeurden alle transacties binnen het wettelijk kader. De bevriende notaris Jan D. uit Werchter met wie B. onder één hoedje speelde, werd ook opgepakt maar vrijgelaten onder voorwaarden. Net als twee medewerkers van B. uit het Waasland. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Bij alle drie vielen speurders dinsdag binnen voor een huiszoeking. Over een maand verschijnt B. opnieuw voor de raadkamer in Leuven. Hij kan nog beroep aantekenen tegen die beslissing. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wim Paeps

    Waar hij thuishoort

Lees meer