Meer dan 60 internationale straatartiesten kleuren De Langste Dag

Op zaterdag 22 juni staat in Leuven de 34ste editie van De Langste Dag op het programma. Door de jaren heen is dit event uitgegroeid tot de grootste geanimeerde stadsbraderie van België. Van straattheater tot de braderie in de winkelstraten…Leuven doet haar naam shoppingstad alle eer aan.

Kwaliteitsvolle animatie is het handelsmerk van De Langste Dag in Leuven.
Foto Vertommen Kwaliteitsvolle animatie is het handelsmerk van De Langste Dag in Leuven.

Leuven leeft en doet haar naam van shoppingstad alle eer aan, want tijdens ‘De Langste Dag’ zijn er tal van gezellige shopmogelijkheden in het verkeersvrije centrum van de stad. Op de braderie kan je alvast echte koopjes doen nog voor het begin van de officiële solden. Verder ook een antiek- en brocantemarkt op het Martelarenplein en een streekproductenmarkt in de Brusselsestraat. Naar goede gewoonte maakte organisator Liefst Leuven ook werk van degelijke animatie. “Het internationaal straattheater trekt tussen 13 uur en 18 uur door de straten en verrast jong en oud. Vis Vladimir, Nellie de Hippo, DonQzot, de Samba Queens en het Fietsorkest zijn slechts enkele namen uit een rij van meer dan 60 straatartiesten”, klinkt het. Ook opmerkelijk: de traditionele autoshow wordt vervangen door de mobiliteitsmarkt met de focus op ecomobility. Op het Margarethaplein en het Rector De Somerplein kan je tal van hydbride en elektrische auto’s, steps, fietsen, twikes en aanverwanten bewonderen. 

Meer info: www.shoppeninleuven.be en www.zonaarleuven.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer