2 De buitenkant
Van Roey De buitenkant

Nieuw woonproject Zilverwit in Rotselaar opent de deuren in mei

Aangeboden door Vastgoedmakelaar Van Roey

Het nieuwste woonproject in Rotselaar opent binnenkort de deuren. Met de toepasselijke naam Zilverwit knipoogt het project naar de wasserij die jarenlang deel uitmaakte van het Rotselaarse centrum. Met deze volledig nieuwe woonzone ambieert de ontwikkelaar om deze prachtige, maar verlaten site nieuw leven in te blazen. Het project wordt voorgesteld op 16 mei in de Mena in Rotselaar, wij gingen langs voor een preview.

Op de plaats van Wasserij Zilverwet zal binnenkort een sterk staaltje hedendaagse architectuur te bewonderen zijn. Het nieuwe woonproject Zilverwit krijgt vorm en kan op heel wat nieuwsgierigheid rekenen. Voor de officiële voorstelling van het project is het wachten tot midden mei, voor de nieuwsgierigen gingen wij al eens een kijkje nemen. 

Een woonproject voor jong en oud

In 2017 werd bekend gemaakt dat de voormalige wasserij Zilverwit, in de gebouwen van een limonadefabriek uit de jaren zestig, plaats zou maken voor een nieuw woonproject, waarvan in mei 2019 de eerste fase wordt voorgesteld. “Met respect voor de omgeving en met oog voor esthetiek werd een doordacht ontwerp uitgetekend door Everaerts architecten. Het project biedt een mix van één- en tweeslaapkamerapppartementen waarmee we mikken op een breed publiek: dynamische singels, koppels die op zoek zijn naar een eerste woonst, jonge gezinnen maar ook senioren kunnen er zeker hun gading vinden. De eerste fase omvat 42 residentiële appartementen, verdeeld over drie gebouwen”, vertelt Catherine Vangilbergen, procesmanager bij Van Roey Vastgoed. “De appartementen zijn voorzien van alle modern comfort, er is een ondergrondse parking en een gemeenschappelijke binnentuin die de gebouwen met elkaar verbindt.”

Fase 2: Comfort+ appartementen

Op de plaats waar de wasserij vroeger stond, zal men in een tweede fase 51 Comfort+ appartementen aanbieden voor senioren die zelfstandig willen wonen en toch gebruik willen maken van een brede waaier aan diensten om zo te genieten van een optimaal wooncomfort”, vertelt Catherine. 

“Onze Comfort+ appartementen werden zo ontworpen dat ze zowel naar toegankelijkheid als naar detaillering een perfect antwoord bieden op de behoeften van hun bewoners, in elke fase van hun leven. Ze kunnen dan ook heel eenvoudig worden omgevormd naar een aangepaste woonomgeving indien nodig. Om dit uniek woonconcept te versterken zal er daarnaast worden gewerkt met een externe partij die een uitgebreid gamma aan bijkomende diensten zal aanbieden om zo tot een optimaal wooncomfort te komen. Dit kan gaan van poetsen, klusjes in huis, boodschappen aan huis tot en met 24/7 zorg op maat. Op die manier kunnen onze Comfort+ bewoners steeds genieten van een woning en een aanbod aan diensten op maat van hun wensen en noden op elk moment, kortom écht zorgeloos genieten. Wij zijn ervan overtuigd dat het genot verder alleen maar zal worden versterkt dankzij de gezellige ontmoetingen in de grote polyvalente ruimte die op het gelijkvloers zal worden voorzien.”

2 Een van de appartementen van binnenuit
Van Roey Een van de appartementen van binnenuit

De ligging van het woonproject

Met dit project mikken wij op mensen die graag in een gezellige dorpskern willen wonen en toch houden van rust en natuur”, vertelt Catherine ons. “Je bent in Rotselaar omringd door bossen en velden, maar je hebt nog steeds de dynamiek van de stad op een boogscheut van je woonst. En dat is denk ik de grote sterkte van het project: het biedt voor ieder wat wils. Met dit woonproject zorgen we bovendien voor een heropleving van de buurt. Een prachtige groene omgeving rond en tussen de nieuwe gebouwen, mooi verzorgde appartementen en een polyvalente ruimte die uitnodigt tot allerhande buurtactiviteiten kunnen hier absoluut toe bijdragen, denk maar aan workshops, lezingen of een gezellige spelletjesavond, alles kan!

Heb je interesse in een van deze appartementen? Dan ben je zeker welkom op de voorstelling van het project op 16 mei om 19u in GC de Mena op de Provinciebaan 2 in Rotselaar.  Voor meer informatie rond deze lanceringsavond surf naar www.zilverwit.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer