Stadslijst Liever Leuven eist transparantie van stadsbestuur: “Wittebroodsmaanden zijn achter de rug”

Zoals eerder al werd aangekondigd, doet de onafhankelijke stadslijst Liever Leuven verder na de bemoedigende resultaten bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober vorig jaar. Partijvoorzitter Laurent Goethals laat nu opnieuw van zich horen en eist volledige transparantie van het stadsbestuur in het participatieproject ‘Leuven, maak het mee!’.

Laurent Goethals was lijsttrekker voor stadslijst Liever Leuven en blijft ook na de gemeenteraadsverkiezingen actief in de Leuvense politiek.
Vertommen Laurent Goethals was lijsttrekker voor stadslijst Liever Leuven en blijft ook na de gemeenteraadsverkiezingen actief in de Leuvense politiek.

“Nu de wittebroodsmaanden van het nieuwe stadsbestuur achter de rug zijn, laten wij graag opnieuw onze stem in het Leuvense debat horen”, aldus partijvoorzitter Laurent Goethals van stadslijst Liever Leuven. “We hebben toch enkele bezorgdheden over het verdere verloop van het participatieproject ‘Leuven, maak het mee !’. Als lokale burgerpartij vrezen we dat het project niets meer zal blijken te zijn als de ‘grote participatieshow’ van het nieuwe stadsbestuur. Daarom eisen we dat de reacties van het stadsbestuur op alle voorstellen op het online platform openbaar worden gemaakt.”

Het stadsbestuur geeft zelf aan dat het enkel de ideeën die in haar kraam passen, zal weerhouden

Laurent Goethals van stadslijst Liever Leuven

Liever Leuven is wel tevreden over de respons van de Leuvenaars. “Wij zijn verheugd dat meer dan 2.000 Leuvenaars ideeën hebben ingediend”, zegt Laurent Goethals. “Toch zijn we bezorgd, want het stadsbestuur geeft zelf aan dat het enkel de ideeën die in haar kraam passen, zal weerhouden. Bovendien wordt de feedback enkel persoonlijk aan de indieners van de voorstellen gegeven. De Leuvenaar weet dus niet waarom een idee goedgekeurd of afgekeurd wordt door het nieuwe bestuur. Voor Liever Leuven kan er geen sprake zijn van echte participatie zonder volledige transparantie.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer