Illustratie Politie Voer en Dijle
Vertommen Illustratie Politie Voer en Dijle

Vier maanden cel voor dakloze vrouw die zich tegen politie verzette

Een dakloze vrouw is bij verstek veroordeeld tot vier maanden cel en 800 euro boete nadat ze op 30 september 2017 bij een controle in Tervuren geweld gebruikte tegen enkele politie-inspecteurs. Door de aanval was één van hen tijdelijk arbeidsonbekwaam. 

Bij een controle zag de politie een honkbalknuppel op haar achterbank liggen. Ze verklaarde die nodig te hebben tegen eventuele aanranders. De vrouw was dronken en veroorzaakte overlast. De agenten boeiden haar, maar ze verzette zich hevig en trapte naar twee vrouwelijke inspecteurs. De ene inspecteur vertoonde schaafwonden en blauwe plekken op beide benen. Haar collega liep een scheur aan de ligamenten van de linkerduim op en was daardoor tijdelijk werkonbekwaam. 

Amper een maand later liep ze opnieuw tegen de lamp in Holsbeek. Daar werd ze betrapt met een replica van een berettapistool. “Om haar het ontoelaatbare van haar handelen te doen inzien en herhaling te voorkomen, legt de rechtbank een minimum celstraf van vier maanden en een boete op”, klonk het vonnis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer