Wielervrienden Nieuwrode ontvangen bijna honderd starters
Stefan Van de Weyer Wielervrienden Nieuwrode ontvangen bijna honderd starters

Wielervrienden Nieuwrode ontvangen bijna honderd starters

Vijftig vooringeschreven renners stuurden hun kat en krijgen boete

De open koers van Sint-Pieters-Rode werd in de massaspurt gewonnen door Robin Mertens uit Zandhoven. Hij bleef met een fietslengte de Limburger en Belgisch kampioen Rutger Wouters voor. Op de koers kwamen 97 renners afgezakt, toch toonde de organisatie zich niet helemaal tevreden.

“We hadden hier een kleine 150 renners verwacht. Op de koersdag zelf stuurden dan vijftig renners hun kat. Dat kan toch zomaar niet! Zo tonen ze een gebrek aan respect voor collega’s die hier wel willen starten maar zien dat er geen plaats meer is. Onze koers heeft door veiligheidsvoorschriften een maximale capaciteit van 150 renners. De afwezige renners krijgen een boete in de bus”, klonk het bij de organiserende Wielervrienden Nieuwrode. 

Zij moesten door wegenwerken voor het tweede jaar op rij uitwijken naar Sint-Pieters-Rode, normaal gezien kan er volgend jaar weer in Nieuwrode gekoerst worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer