BMX'ers testen de gloednieuwe piste uit.
Foto Joke Couvreur BMX'ers testen de gloednieuwe piste uit.

Beter later dan nooit: hier kan je zalig BMX'en

De nieuwe BMX-piste naast Hoeve Ter Kerst in Gits is zaterdag officieel ingereden. Eigenlijk had het terrein van 8.000 vierkante meter al in maart geopend moeten zijn, maar door een administratieve fout en slechte weersomstandigheden onstond er een forse vertraging. Het resultaat mag evenwel gezien worden.

"We hebben inderdaad veel ups en downs gehad, maar we zijn er geraakt", aldus verantwoordelijke Lorenzo Louagie, die samen met Xavier Vermeeren het project van A tot Z tot een goed einde bracht.


"Het is en blijft onze bedoeling om zoveel mogelijk kinderen en jongeren de BMX te leren kennen. Elke woensdagnamiddag in oktober zullen we hier initiatielessen geven, waarna er in de loop van het najaar een club opgericht wordt. Op langere termijn zullen er ook wedstrijden plaatsvinden. Inschrijven voor de initiatielessen zal kunnen vie onze Facebookpagina." Ook sportschepen Frederik Sap (Allen 8830) is tevreden. "Dit terrein vult een hiaat in het sportaanbod in onze provincie. Tot op heden moest je naar Oostende of Gent om te kunnen rijden op een BMX-piste. Ik ben trots dat onze gemeente nu ook op dat selecte lijstje staat." De aanleg van het parcours kostte alles samen 200.000 euro, waarvan de helft betaald werd door de provincie. (SVR)

Lees meer