Hometown Hooglede steekt Delfine Persoon hart onder de riem: “Voor ons ben je de enige echte wereldkampioen!”

Tientallen BV’s nemen videoboodschap op voor bokstopper

De gemeentelijke sportawards in het West-Vlaamse Hooglede stonden vrijdagavond nagenoeg volledig in het teken van Delfine Persoon. Tussen het uitreiken van de gemeentelijke awards werden in de gemeentelijke evenementenhal hartverwarmende filmpjes afgespeeld. Een twintigtal prominente Vlaamse sporters, bv’s en politici staken op hun manier Delfine een hart onder de riem. 

“Gij zijt de beste, Delfine”, zei Yves Vanderhaeghe. “Ik hoop dat je de kans krijgt om nog eens op haar ‘muile’ te slaan”, aldus Nico Mattan. “Ik drink gene Irish Coffee meer”, zwoer Sam Gooris. “Ge komt terug”, zei Erik Van Looy, die Delfine in dezelfde adem ook uitnodigde voor een passage in De Slimste Mens. Ook Patrick Lefevere, Hilde Crevits, Wim Lybaert, Yves Lampaert, Dominique Monamie en nog zoveel meer bv’s drukten hun steun uit voor Delfine. De videoboodschappen zijn de verdienste van de sportdienst en het Hoogleedse gemeentebestuur, die de voorbije week massaal bv’s contacteerde. “We wilden Delfine een hart onder de riem steken na haar kamp tegen Taylor”, zegt sportschepen Frederik Sap (Open Vld). “Voor ons is ze de enige echte kampioene.”

Delfine Persoon, die in de zaal op een minutenlange staande ovatie onthaald werd, wist niets van de videoboodschappen. Ze twijfelde zelfs even of ze zou ingaan op de uitnodiging om naar de awards te komen. “Ik heb er geen spijt van dat ik gekomen ben. Dit doet deugd”, zei Persoon, die meteen ook aangaf dat ze wat rust nodig had en even uit de media wou blijven. Dat belette haar niet om volop tijd te maken voor selfies met de jongste sportkampioentjes van de gemeente. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • wim CLAES

    chapeau om dergelijke sportniveau te combineren met een carriere. weinigen hebben noch de conditie noch de motivatie.dergelijke personen mag men naar voor schuiven als rolmodel voor onze jeugd. hartelijke gelukwensen delphine, ik hoop dat de rematch er snel komt en dat je kan bewijzen dat je wel degelijk de beste was! en felecitaties aan diegenen die meegewerkt hebben aan deze welverdiende viering!

  • Philippe Claes

    hartverwarmend !

Lees meer