Het voormalige stationgebouw van Gits.
SVR Het voormalige stationgebouw van Gits.

Renovatie stationsgebouw duurder dan verwacht, al haalt gemeente wel subsidie binnen van 100.000 euro

De gemeente Hooglede heeft honderdduizend euro provinciale subsidies gekregen voor de renovatie en herinrichting van het stationsgebouw in Gits. Bedoeling is nog altijd om er een multifunctioneel gebouw van te maken, maar nu blijkt dat die plannen duurder uitvallen dan verwacht. 

Alles realiseren zou 510.349,48 euro kosten, terwijl de gemeente eigenlijk maar 200.000 euro eigen middelen voorzien had. In de oorspronkelijke plannen is sprake van nieuwe kleedkamers, douches, een polyvalente ruimte, een cafetaria, een fietsbieb en repetitielokalen. “We gaan de ambities wat moeten bijstellen” geeft burgemeester Rita Demaré (CD&V) toe. “Per slot van rekening heeft de aankoop van het gebouw ons ook al 420.000 euro gekost. Maar uiteraard zijn we blij met de subsidie en met 300.000 euro kunnen we er ongetwijfeld ook al wat moois van maken”, meent ze. “Het gebouw is trouwens nog altijd in relatief goede staat. Nu al maken enkele sportverenigingen gretig gebruik van het station als bergruimte, terwijl we er dit najaar ook al een fietsbieb in zullen opstarten. Sowieso wordt het een gefaseerde aanpak, waarbij we in eerste instantie de benedenverdieping zullen aanpakken. Al zullen de eigenlijke verbouwingswerken waarschijnlijk nog niet voor dit najaar zijn.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer