De gestolen wagen van Antwerp Tax is na een achtervolging gecrasht in Vlaardingen in Friesland.
Gino Press B.V. De gestolen wagen van Antwerp Tax is na een achtervolging gecrasht in Vlaardingen in Friesland.

Antwerpse taxichauffeur gecarjackt, auto gecrasht na achtervolging in Nederland

Een chauffeur van Antwerp Tax is zaterdagnacht gecarjackt in Essen. De passagier spoot de chauffeur pepperspray in zijn gezicht en bewerkte hem met een stroomstootwapen. De Mercedes van Antwerp Tax is na een achtervolging  gecrasht in het Nederlandse Vlaardingen.

Een jongeman in groen trainingspak bestelde zaterdagnacht een wagen van Antwerp Tax en liet zich tot in Essen rijden. Daar trok hij een busje pepperspray en overviel de chauffeur. Hij duwde de man uit de wagen en ging er met de Mercedes vandoor. Alle auto’s van Antwerp Tax zijn uitgerust met twee navigatiesystemen. Schakel je er één uit, dan blijft het andere actief en kan de auto door de noodcentrale van Mercedes worden opgespoord. De gestolen Mercedes maakte een hele rit tot in Rotterdam.

Crash 

Daar kreeg de politie het alarmsignaal te pakken en zette de achtervolging in. Aan de Frieslandlaan in Vlaardingen verloor de chauffeur de controle over het stuur. Hij botste eerst tegen een andere auto en knalde dan op een boom. De carjacker sprong uit de wagen en sloeg op de vlucht. De politie verspreidde zijn signalement: het gaat om een jonge kerel met licht getint uiterlijk, kort zwart haar, slank en in groen trainingspak. Een zoekactie met hulp van het Burgernet (vergelijk met ons BIN-netwerk) leverde geen spoor naar de dader op. 

“Auto stelen heeft geen zin” 

Zaakvoerder Koen Van Oorschot van Antwerp Tax is opgelucht dat zijn chauffeur de carjacking goed heeft verwerkt. De man is in behandeling bij een dokter omdat hij nog last heeft van de pepperspray. 

Telkens iets met onze auto’s misloopt - diefstal of carjacking - worden de wagens in een mum van tijd teruggevonden. Het beveiligingssysteem kunnen de dieven niet uitschakelen.  Ook geld hebben onze chauffeurs maar weinig op zak. De meeste ritten worden met kredietkaart betaald.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Gijbels

    Moesten ze op alle nieuwe auto’s plaatsen en laten verplichten

Lees meer