2 De klinkers van de Gustaaf Segersstraat veroorzaken heel wat trillingen.
Toon Verheijen De klinkers van de Gustaaf Segersstraat veroorzaken heel wat trillingen.

Bewoners Gustaaf Segersstraat vragen (opnieuw) oplossing voor trillingen

De bewoners van de Gustaaf Segersstraat hebben op de dorpsraad opnieuw het probleem aangekaart van de dagelijkse trillingen, van onder meer de bussen. Het probleem sleept al jaren aan. In de straat liggen klinkers, maar een ander wegdek mag niet zomaar door de aanwezigheid van het begijnhof. De stad bekijkt of een zone 30 tijdelijk soelaas kan bieden.

De Gustaaf Segersstraat is een zijstraat van de Gelmelstraat en loopt naast de muur van het begijnhof om uiteindelijk op de Vrijheid uit te komen. Het wegdek bestaat uit rode klinkers en dat zorgt al decennia voor frustraties bij de bewoners. 

“Al meer dan 25 jaar vragen wij naar een oplossing”, klinkt het. “Deze straat is totaal niet aangepast om de toegenomen verkeerstroom te verwerken, vooral de vele lijnbussen. Elke dag zijn er trillingen en bij regenweer blijven de plassen liggen met besmeurde gevels tot gevolg.”

Maar zo eenvoudig is de oplossing blijkbaar niet. “Omdat de weg naast het Begijnhof ligt, mogen we daar niet zomaar wat doen”, zeggen schepenen Michel Jansen (N-VA) en Jos Martens (Hoogstraten Leeft). “Asfalt bijvoorbeeld, daar zullen we nooit toelating voor krijgen. We gaan wel samenzitten met de dienst Mobiliteit om te bekijken of we wat aan de drukte kunnen doen. Zeker omdat de straat door veel kinderen en fietsers wordt gebruikt. Maar de bussen anders laten rijden, kan zomaar niet. De Gelmelstraat zit immers nu al alle dagen dicht. Maar misschien dat de snelheid verlagen naar 30 kilometer per uur al een eerste oplossing kan zijn.” 

2 De Gustaaf Segersstraat is een drukke weg tussen de Gelmelstraat en de Vrijheid.
Toon Verheijen De Gustaaf Segersstraat is een drukke weg tussen de Gelmelstraat en de Vrijheid.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer