3 De bouwwerf van De Berrie, taverne De Jachthoorn, café de Roma en frituur de Roma.
ton wiggenraad De bouwwerf van De Berrie, taverne De Jachthoorn, café de Roma en frituur de Roma.

Bouwwerken aan 'De Berrie' hervat

ONDANKS BEZWAARSCHRIFTEN KRIJGEN ONTWIKKELAARS GROEN LICHT GEVEL WORDT EXACT NAGEBOUWD

De aannemer heeft de bouwwerken aan de voormalige 'De Berrie' hervat. In mei 2016 stortte de beschermde voorgevel in. Kwatongen beweerden dat het met opzet gebeurde, maar dat werd altijd ontkend. Ondanks een reeks bezwaarschriften hebben de ontwikkelaars nu eindelijk groen licht gekregen om de bouwwerken te hervatten. "De gevel zal exact nagebouwd worden", klinkt het.

Het licht staat weer op groen voor de bouwwerken op de plaats waar vroeger De Berrie stond. De gevel van de vroegere kaaswinkel stortte in mei vorig jaar in, nadat er al geruime tijd werken op de site bezig waren. Kwatongen beweerden dat het opzettelijk gebeurd zou zijn, omdat het behoud van de gevel te veel werk zou kosten. Na het instorten moest er echter een nieuwe bouwvergunning aangevraagd worden. Ondanks een reeks bezwaarschriften kregen de ontwikkelaars nu toch groen licht. "De gevel zal heropgebouwd worden zoals vroeger", zeggen Ben Van Den Zegel van Le Cirq, Hans Van Den Broeck van De Jachthoorn en Maarten Aerts van frituur de Roma. De drie hebben twee nieuwe vennootschappen opgericht, die samen de frituur en de taverne gaan uitbaten.

3 Zo zag De Berrie er tot een vijftiental jaren geleden uit. De gevel zal nu exact nagebouwd worden.
Toon Verheijen Zo zag De Berrie er tot een vijftiental jaren geleden uit. De gevel zal nu exact nagebouwd worden.

Verhuis

De bouwwerken zijn nu weer opgestart.


"Tegen april zou alles winddicht moeten zijn. We hopen tegen de zomer klaar te zijn, zodat we het hoogseizoen nog kunnen meepikken", aldus het trio. "De Jachthoorn zal dan verhuizen naar het nieuwe pand, dat drie keer zo groot zal zijn dan nu en ook het terras kunnen we groter maken. De bedoeling is dat dan de huidige Jachthoorn wordt afgebroken en dat ook daar een nieuwbouw wordt opgetrokken. Die nieuwbouw zal dan, eenmaal afgewerkt, ingevuld worden door frituur de Roma. Het huidige gebouw van frituur de Roma wordt dan gesloopt en zal plaatsmaken voor iets nieuws." Boven alle nieuwbouwen komen appartementen en er is ook ondergrondse parking voorzien. Het gaat voor de Jachthoorn en de Roma telkens om drie appartementen. Voor de plaats waar nu het huidige café de Roma is, is nog niets bekend. Die zaak blijft dus voorlopig zoals die nu is.

3 De samenwerkende cafébazen: Ben Van Den Zegel, Le Cirq, Maarten Aerts, frituur de Roma, en Hans Van Den Broeck, De Jachthoorn, voor de bouwwerf.
ton wiggenraad De samenwerkende cafébazen: Ben Van Den Zegel, Le Cirq, Maarten Aerts, frituur de Roma, en Hans Van Den Broeck, De Jachthoorn, voor de bouwwerf.

Vergroten

Voor Hans Van Den Broeck van de Jachthoorn komt de verhuis nu wel heel dichtbij. Hij is blij met de nieuwe start die de zaak kan nemen. "Het pand wordt groter en we zullen meer moeten lopen (lacht), maar het is ook weer een uitdaging", vertelt Hans. Na de bouwwerken van zowel de nieuwe Jachthoorn als de nieuwe frituur de Roma komt er een gemeenschappelijke keuken en sanitair voor beide zaken. De frituur en de taverne zullen zeven dagen op zeven open zijn. Het is de bedoeling dat er een gemeenschappelijke ingang komt, waarbij je links De Jachthoorn ingaat en rechts de frituur. "De gevel van het pand, waar nu De Jachthoorn zit, zal wel volledig anders zijn dan nu. Die plannen worden nu uitgetekend en zullen binnenkort ingediend worden." Ben Van De Zegel wil nog een ding duidelijk maken. "Le Cirq wordt zeker niet afgebroken. Die blijft minstens tot 2030 staan."

Lees meer