Op deze site zou de installatie komen.
Repro Toon Verheijen / Instant Streetview Op deze site zou de installatie komen.

Buren in extremis in beroep tegen vergunning voor vergistingsinstallatie

Buurtbewoners van de John Lijsenstraat hebben beroep aangetekend tegen het toekennen van een milieuvergunning voor biomassainstallatie in de straat. De aanvraag dateert van vorig jaar en werd negatief geadviseerd, maar in april kreeg Binergy Meer van de bestendige deputatie van de provincie toch een vergunning. Bezwaar indienen bij de provincie kon nog tot donderdag 2 mei. Buurtbewoners roepen op om nog zoveel mogelijk bezwaren in te dienen.

Het perceel grond in de John Lijsenstraat net voorbij het op- en afrittencomplex van de E19 richting Zundert is al jaren voer voor discussie. Zo’n tien jaar geleden werd er door Thenergo al eens een aanvraag gedaan voor een mestverwerkingsinstallatie. Het project is echter nooit van de grond gekomen en Thenergo stond meermaals aan de rand van het faillissement. Later werd het overgenomen door ABO-Group dat meer dan een dozijn dochterondernemingen heeft waaronder nu Binergy Meer.

Die laatste deed eind vorig jaar een nieuwe aanvraag voor een vergistingsinstallatie bouwen voor 133.000 ton op jaarbasis waarvan 80.000 ton mest en 53.000 ton biologisch afval. Buurtbewoners tekenden protest aan niet alleen door de mogelijke geurhinder, maar ook voor het aantal vrachtwagens dat de site zou aantrekken. “De gemeente Hoogstraten was ons gevolgd en had een negatief advies gegeven”, klinkt het bij Elles en Dimitry Khalé. “Zij waren het dus ook niet eens met de plannen, maar de provincie keurde het dossier wel goed. Nu blijkt dat we tot 2 mei (donderdag) hebben om bezwaar in te dienen. Heel wat buurtbewoners hebben dat al gedaan.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer