Het stadhuis van Hoogstraten.
Peter Vanderveken Het stadhuis van Hoogstraten.

CD&V ijvert voor studieruimtes voor studenten

CD&V pleit ervoor om bepaalde gemeentelijke ruimtes open te stellen voor studenten die nu in de blok- en examenperiode zitten.  Het schepencollege belooft te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. 

Ook voor de studenten zijn het zware weken geweest. Door de coronacrisis zijn sinds 13 maart de lessen opgeschort. Ondertussen zijn er maatregelen genomen en kunnen een aantal leerlingen terug naar school, volgens een aangepast ritme. “Studenten van het hoger onderwijs zullen wel examens moeten afleggen en hebben dus nood aan studeerruimte”, zegt May Sterkens van CD&V. “Maar niet iedereen beschikt over stille studeerruimtes en zeker niet in tijden waar meer gezinsleden thuis zijn dan anders. Anderzijds gaan veel evenementen niet door en staan er vele ruimtes leeg die als studieplek in aanmerking komen.” 

Sociaal

CD&V denkt dat het vooral op mentaal vlak veel kan betekenen voor de studenten. “Het zou voor vele jongeren een klein lichtpuntje zijn in deze moeilijke tijd. Ze leven al weken zonder hun vrienden fysiek te zien, kunnen niet meer normaal naar school en ook sport- of andere activiteiten in groep kunnen al even niet meer doorgaan. Al is het op anderhalve meter afstand en misschien wel met een mondmasker, samen studeren zou voor velen een hart onder de riem betekenen.”

Begijnhofkerk

In het verleden deed de Begijnhofkerk al eens dienst als studieruimte. Maar ook vele andere ruimtes staan vandaag leeg omdat evenementen niet kunnen doorgaan. Denk maar aan de parochiezalen, feestzalen, zalen uit het gemeenschapscentrum. 

De schepenen reageren bezorgd over de praktische organisatie, maar beloven te onderzoeken wat mogelijk is.

Lees meer