Enkele van de dierenartsen van De Vrijheid.
Foto Ton Wiggenraad Enkele van de dierenartsen van De Vrijheid.

Dierenartsenpraktijk De Vrijheid verhuist naar nieuwbouw

Dierenartsenpraktijk De Vrijheid heeft zijn intrek genomen in de nieuwbouw aan de Lodewijk De Konincklaan. De praktijk is heel wat groter dan de oude praktijk aan de overkant en heeft nu ook een eigen afscheidsruimte.


Bijna 30 jaar geleden startte Veerle Guffens een dierartsenpraktijk in een klein huisje aan de Gelmelstraat. Later volgde de verhuis naar de Lodewijk De Konincklaan. Nu heeft het team haar intrek genomen in een modern complex aan de overkant. "We zijn er zelf best trots op", lachen Veerle en collega Katrien. Anesthesie, medische beeldvorming, een ingreep, een consultatie: dat moesten we vroeger allemaal in één en dezelfde ruimte doen. Nu hebben we twee consultatieruimtes, een afzonderlijk operatiekwartier en een aparte ruimte voor de medische beeldvorming. De medicatie hebben we ook in een kamertje tussen de twee consultatieruimtes voorzien. Ook dat is veel praktischer."


Na een operatie worden de dieren op de brancard met een lift naar beneden gebracht. Daar kunnen de dieren dan bekomen in de herstelruimte. "We hebben er ook nog een afzonderlijke quarantainekamer voor echt zieke honden en katten die binnenkomen", vertellen Veerle en Katrien. "In de kelder hebben we ook nog een speciale afscheidsruimte die we nog verder moeten aankleden. Die kamer is er speciaal voor mensen die rustig willen afscheid nemen van hun trouwe huisdier. Dat is dikwijls emotioneel." (VTT)

Lees meer