Extra subsidie voor realisatie Meerle Ons Dorp

Het project Meerle Ons Dorp krijgt een Vlaamse subsidie van zo’n 32.500 euro voor de omgevingsaanleg van het deelproject ‘School 4-5-6’. Via Europa en de provincie komt er nog eens zo’n 130.000 euro bij.

Het project Meerle Ons Dorp kreeg de vorige legislatuur onder ex-burgemeester Tinne Rombouts vorm na een jarenlang participatieproject. Eind vorig jaar ging de spade eindelijk in de grond voor de renovatie en uitbreiding van het vroegere schoolgebouw voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar. In dit gebouw worden nieuwe lokalen gecreëerd voor jeugdhuis Den Dorpel, de Chiromeisjes en kinderopvang Stekelbees. Er komt ook een polyvalente ruimte. Maar er is meer. “In de buitenruimte kunnen bewoners petanquen, skaten, volleyballen, basketballen, ontspannen, lezen, spelen en elkaar ontmoeten”, vertelt Tinne Rombouts, zelf van Meerle. Minister van Plattelandsontwikkeling Koen Van Den Heuvel kwam dinsdag een kijkje nemen in Meerle. Hij kreeg ook een rondleiding. 

Historische panden

Voor het oude raadhuis werd vorig jaar nog een subsidiedossier aangevraagd. Voor de verbouwing loopt momenteel het openbaar onderzoek. Ondertussen loopt ook al een bouwaanvraag voor de herinrichting van het Gemeenteplein en de bouw van nieuwe woongelegenheden op de plaats waar nu schoolgebouw 1-2-3 staat. Een buurman is echter in beroep gegaan, waardoor de procedure nog aansleept. De derde en laatste zone is de zone Pastorie. Daar komen in een latere fase in de plaats van de pastorie enkele gestapelde woningen met een binnentuin die de vorm krijgen van de pastorie. Het gaat daar om een tiental wooneenheden. De historische panden tussen het raadhuis en de pastorie kunnen nog diverse commerciële, woon- of sociale functies krijgen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer