Ton Wiggenraad

Gemeenteschool Hoogstraten en De Wijsneus Wortel krijgen nieuwe speelplaats

De stad krijgt van de Vlaamse regering een projectsubsidie van 30.000 euro om enkele speelplaatsen van scholen een grondige opknapbeurt te geven in het kader van het label Kindvriendelijke Stad, dat Hoogstraten vorig jaar kreeg. De speelplaatsen van de gemeenteschool Hoogstraten en die van De Wijsneus in Wortel worden als eerste aangepakt. 

Die speelplaatsen moeten groener, avontuurlijker en bewegingsvriendelijker worden. Voor elke speelplaats wordt 15.000 euro uitgetrokken. “We willen ook bekijken of we deze speelplaats na de schooluren en tijdens de vakanties ook niet kunnen opstellen voor kinderen uit de buurt of jeugdverenigingen”, zegt schepen Faye Van Impe. “In Wortel is dat al gedeeltelijk het geval, want de speelplaats wordt al gebruikt door KLJ Wortel. Maar ook andere buurtbewoners hebben met veel enthousiasme hun ideeën aangebracht in het uitgebreide, gedragen participatietraject dat voorafging aan de projectaanvraag. De speelplaatsen in Hoogstraten en Wortel worden een ontmoetingsplek en zullen bijdragen tot het sociale weefsel van het dorp. “ 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer