Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout

Gevangene betrapt met 9,5 gram hasj: “Ik was gestopt met joints... totdat ik in de gevangenis belandde”

De 23-jarige James M. uit Turnhout werd in de gevangenis betrapt met drugs. Hij riskeert een bijkomende gevangenisstraf van 8 maanden.

De man liep op 2 december 2018 tegen de lamp in de gevangenis in Hoogstraten. “Tijdens een controle met een drugshond vonden cipiers 9,5 gram hasj die M. had verstopt”, verduidelijkt de openbare aanklager. Naast een gevangenisstraf van 8 maanden vorderde het parket ook een geldboete.

James M. hoopt op mildheid van de rechter. “Ik was gestopt met het roken van joints, maar in de gevangenis ben ik er terug mee begonnen”, vertelde hij aan de rechtbank. “Nadat ik betrapt werd met de hasj, ben ik er wel terug mee gestopt. Ik hoop op een iets mildere straf dan 8 maanden.”

Vonnis op 6 mei.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer