3 Maarten De Rijk met Lucas (8) en Warre (11).
Peter Vanderveken Maarten De Rijk met Lucas (8) en Warre (11).

Gratis meezeilen bij VVW Turnhout op Watersportdag: “Hopen zeilmicrobe door te geven”

Afgelopen weekend nam zeilclub VVW Turnhout opnieuw deel aan De Watersportdag, een initiatief van Sport Vlaanderen om mensen te laten kennismaken met watersport. Heel wat geïnteresseerden zakten af naar de Melle-vijver aan De Picken om te proeven van de zeilsport.

Voor de gelegenheid kon iedereen die dat wenste zaterdag en zondag gratis meezeilen. Dat lieten Warre (11) en Lucas (8) zich geen twee keer zeggen. Maarten De Rijk, lid van de zeilclub, nam hen mee op een zeiltocht en zag dat hen dat erg beviel. “We hopen de mensen wat warm te maken voor de zeilsport en in dat opzicht zijn we wel geslaagd, denk ik. Warre en Lucas waren zo enthousiast dat hun ouders besloten om hen in te schrijven voor een cursus”, vertelt Maarten.

3 Tijdens De Watersportdag - dat inmiddels is uitgegroeid tot watersportweekend - kon je gratis meezeilen.
Peter Vanderveken Tijdens De Watersportdag - dat inmiddels is uitgegroeid tot watersportweekend - kon je gratis meezeilen.

“We willen laten zien dat zeilen een leuke sport is met democratische prijzen. Een gezin met drie kinderen betaalt bijvoorbeeld 150 euro voor een lidmaatschap van een jaar voor de vijf gezinsleden, wat neerkomt op 30 euro per persoon. Dat is een zeer lage prijs. Voor kinderen pakken we het ook steeds op een speelse manier aan. Zeilen is dan ook een echte familiesport. We zien regelmatig een opa met zijn kleinkinderen zeilen, of een vader of moeder met de kinderen.”

300 leden

VVW Turnhout zit momenteel aan 300 leden. Dat aantal blijft vrij constant doorheen de jaren, al merkt men wel dat de jeugd sneller zijn weg vindt naar de zeilclub. “We merken dat er een verjonging aan het optreden is. Kinderen van vroegere monitoren zijn er ook al aan begonnen, wat zorgt voor een mooie generatiewissel.”

In de zomermaanden biedt de zeilclub heel wat cursussen aan, zowel voor beginners al gevorderden. Op amper vijf dagen word je wegwijs gemaakt in de zeilsport. Er zijn 200 beschikbare plaatsen, waarvan er al meer dan 100 ingenomen zijn. Het volledige aanbod vind je op www.vvwturnhout.be.

3 Voorzitter Jan Proost van zeilclub VVW Turnhout.
Peter Vanderveken Voorzitter Jan Proost van zeilclub VVW Turnhout.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer