De Gustaaf Segersstraat is een drukke weg tussen de Gelmelstraat en de Vrijheid.
Toon Verheijen De Gustaaf Segersstraat is een drukke weg tussen de Gelmelstraat en de Vrijheid.

Gustaaf Segersstraat wordt zone 30 vanaf maandag 6 mei

De Gustaaf Segersstraat wordt vanaf maandag 6 mei omgevormd tot een zone 30. Het stadsbestuur neemt die maatregel nadat op de dorpsraad enkele buurtbewoners opnieuw hun beklag deden over het drukke verkeer, de trillingen en de verkeersonveiligheid.

“De Gustaaf Segersstraat is een gezichtsbepalende straat, omdat deze straat naast het Begijnhof ligt”, zegt schepen van Mobiliteit Michel Jansen (N-VA). “Daarom moeten de klinkers blijven en mogen we geen ander wegdek aanleggen. Maar we willen zeker tegemoetkomen aan de bezorgdheden van de buurtbewoners. Daarom heeft het schepencollege beslist om de snelheid hier drastisch te verlagen. Dit is nog maar een eerste stap. We bekijken wat we nog kunnen doen. Dit zal niet alleen de hinder van het zware verkeer verminderen, het is ook een maatregel die de veiligheid ten goede komt van de fietsende weggebruikers.”

Nog vanaf 6 mei wordt de Antoon de Lalaingstraat een schoolstraat ter hoogte van basisschool Spijker en het tweede gedeelte wordt enkelrichting tussen Groenewoud en de Lindendreef.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer