3 Het klimparcours opent zaterdag officieel de deuren.
Peter Vanderveken Het klimparcours opent zaterdag officieel de deuren.

Hang je graag de aap uit ? In de Mosten kan je
het voortaan twee uur lang

De gebroeders Lenaerts van Treehouse Bar openen zaterdag hun gloednieuwe klimparcours waarmee ze redelijk uniek zijn in de regio. Langs en in de speeltuin aan de horecazaak is een indrukwekkend parcours uitgestippeld tot op negen meter hoogte. De broers hopen met hun uit de kluiten gewassen attractie nog meer volk te lokken naar De Mosten. “Wie eens de aap wil uithangen, moet zeker afkomen”, lachen de broers.

Ruud, Simon en Bram Lenaerts wisten vorig jaar de concessie voor de horecazaak op de Mosten te verwerven dankzij hun uitgebreide businessplan. Het domein kenden ze al, aangezien ze al enkele jaren Goodlife Cablepark uitbaten. Vader Jos Lenaerts is ook zaakvoerder van vzw Buitenspel die activiteiten organiseert op het domein. Vanaf nu zaterdag is het domein een attractie rijker, want de voorbije maanden werd er een indrukwekkend klimparcours opgetrokken, gemaakt van metershoge douglassparren uit het Duitse hooggebergte. “De bomen moeten inderdaad nog drogen waardoor ze nog wat kunnen krimpen. Het kan dus zijn dat we de platformen binnenkort nog wat moeten aanspannen. Maar wees gerust: het is veilig hoor. We hebben vier verschillende ‘pistes’: een blauwe, groene, rode en een zwarte, waarbij die laatste uiteraard de moeilijkste is”, vertelt Bram Lenaerts. “Je moet zelfs niet echt een geoefende klimmer zijn. Het systeem is ook enorm veilig, want eens je bent vastgeklikt, geraak je niet meer los.”

Elementen

De bouwers van het parcours hebben een gelijkaardig parcours al eens gebouwd, maar de broers Lenaerts hebben ook hun eigen input gehad. “We hebben in totaal veertig hindernissen in het parcours gestoken om het toch wat uitdagender te maken”, vertellen de broers. “Wie begint, krijgt eerst tien minuten uitleg van de monitoren, maar daarna mag je vrij klimmen. Je doet over het parcours anderhalf tot 2 uur. In het parcours zitten ook twee ziplines. Er kunnen een zestigtal mensen tegelijk klimmen.” Beneden aan de ingang van de hoofdtoren staat ook een miniparcours om het materiaal uit te testen.

Dromen

De broers hopen dat het parcours vooral ook wat volk zal aantrekken tijdens de rustigere herfst- en wintermaanden. En ze broeden op nog wel meer plannen. “We zouden graag helemaal beneden aan de palen nog een klimparcours op (heel) beperkte hoogte maken ook gericht op G-sporters”, zegt Bram Lenaerts. “Maar dat is nog toekomstmuziek. En dé ultieme droom is een deathride van onze toren naar de overkant van de vijver (lacht).” Klimmen kost 16 euro voor kinderen onder de 16 jaar en 20 euro voor volwassenen. Meer informatie via www.klimparkdemosten.be

3 Bram, Ruud en Simon Lenaerts.
Peter Vanderveken Bram, Ruud en Simon Lenaerts.
3
Peter Vanderveken

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer