HoogMark geeft thuis aan tien mensen met beperking

Het woonhuis HoogMark gaat op 20 mei officieel open. Het ligt op de campus Stede Akkers naast het zwembad en vlakbij het woonzorgcentrum. In HoogMark vinden tien personen met een beperking dag en nacht opvang en begeleiding.

Het project voor begeleid wonen kon gerealiseerd worden door een samenwerking met Bouwmaatschappij De Noorderkempen. Die financierde de studio's terwijl dagopvang Markdal dan weer instond voor de de living en keuken, de gemeenschappelijke badkamer, de ruimtes voor de begeleiding.

Gulle sponsors

De vzw kon vooral rekenen op een flinke ruggensteun van Rotary Hoogstraten. En de buitenafwerking heeft Landelijke Gilde Hoogstraten betaald. De bewoners zetten op zondag 20 mei hun deuren open van 13 tot 17 uur.

Uitgebreid

Vzw Markdal maakt samen met vzw De Rusthuif uit Arendonk en vzw De Boomgaard uit Ravels deel uit van een overkoepelende vzw De As. Daartoe behoren twee dagcentra (Arendonk en Merksplas), een semi-internaat voor niet schoolgaande kinderen (het Vonderke in Merksplas), een dienst beschermd wonen (Ravels), een dienst inclusieve ondersteuning, het woonproject HoogMark (Hoogstraten), een woonhuis in Dessel, een activiteitencentrum en ook nog een tehuis voor niet-werkenden. (VTT)

Lees meer