De schatting van antiek en kunst is gratis.
Rob Biesters/Stad Turnhout De schatting van antiek en kunst is gratis.

Kunst of curiosa in huis? Laat waarde gratis schatten in Speelkaartenmuseum

Het Museum van de Speelkaart in Turnhout organiseert op 2 juni een schattingsdag rond kunst en curiosa. “De schatting is volledig gratis”, zegt schepen voor Cultuur Astrid Wittebolle (Groen).

Wie een kunstwerk of antiekobject wil laten taxeren kan zondag 2 juni terecht in het Speelkaartenmuseum. “Experts Paul Dumay en Mark Haasnoot slaan die dag hun tenten op in het museum, met een loep als voornaamste gereedschap”, zegt Astrid Wittebolle. “De taxateurs bekijken niet enkel schilderijen en tekeningen, ook boeken, juwelen, porselein en ander kleingoed kunnen aan bod komen.”

Dumay en Haasnoot geven informatie over de geschiedenis van het aangeboden object en schatten de waarde ervan. “Een unieke kans voor iedereen die eindelijk het verhaal achter het schilderij van zijn overgrootmoeder wil weten”, vervolgt Wittebolle. “De toegang en schatting zijn volledig gratis, maar om zoveel mogelijk mensen de kans te geven, mag men maximaal drie voorwerpen meebrengen.

De kunst- en curiosadag kadert binnen het feestprogramma van het vijftigjarig bestaan van het Nationaal Museum van de Speelkaart. “Tijdens dit feestjaar bieden we gevarieerde activiteiten aan, zowel voor specialisten als voor een breed publiek, voor jong en oud.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer