Mahesh (37) start na jaren ploeteren eigen foodtruck: “Succesvolle zaak in India achtergelaten voor mijn dochter”

Mahesh Chandran bouwt verder aan zijn droom. De 37-jarige Indiër had in een ver verleden een succesvol toeristenbedrijfje in India maar kwam voor zijn gezin in Nederland en België terecht. Na jaren vol kleine karweien in Antwerpen start hij met een eigen foodtruck opnieuw een eigen zaak. ‘Chez Mahesh’ is geboren.

Wie honger had afgelopen weekend op het Twintig Achttien Festival achter het justitiepaleis heeft hem vast gezien, de brede glimlach van Mahesh Chandran. In 2006 volgde de Indiër de liefde richting Benelux en liet hij het restaurant van zijn ouders en zijn eigen zaak achter. Dertien jaar later start hij opnieuw als zelfstandige met een eigen foodtruck in Antwerpen.

Restaurant van ouders

“Ik ben geboren en getogen in de stad Alappuzha in de Indiase deelstaat Kerala helemaal in het zuiden van het land”, zegt de goedlachse Mahesh in een mengeling van Nederlands en Engels. “Ik ben tot mijn zeventiende naar school gegaan en startte daarna in het restaurant van mijn ouders. Daar kwamen dagelijks tot 250 mensen eten, een erg succesvolle zaak. Ik kwam er in contact met toeristen en andere culturen en ik besliste dat ik Engels wilde leren om meer van de wereld te ontdekken. Ik kocht een wagen om toeristen rond te rijden en later ook een eigen hostel om ze te slapen te leggen. Mijn eigen toeristenbedrijf werd een feit.”

Niet voor eeuwig afwasser

“Het is dan dat ik mijn toenmalige Nederlandse vriendin Mayke heb leren kennen. We hebben samen een elfjarige dochter Vaiga. Ik heb voor mijn gezin mijn zaak opgegeven en naar de andere kant van de wereld gereisd om een nieuw leven te starten. Intussen zijn we uit elkaar maar ik heb een goed contact met mijn dochter. Geregeld reis ik richting Nijmegen om hen te bezoeken. Nadat onze relatie ten einde liep, was Vaiga de enige reden dat ik niet naar India ben teruggereisd. Ik had daar een succesvolle zaak, ik had geen zin om voor eeuwig de afwasser te blijven in België. Voor mijn dochter ben ik gebleven.”

Co-housen in Antwerpen

“In Antwerpen leerde ik nadien een bende gekke vrienden kennen waarmee ik ging co-housen en vandaag nog steeds mee samenwoon”, gaat Mahesh verder. “Met mijn verleden in het restaurant van mijn ouders werd ik de vaste kok in huis. Op een bepaald moment was ik voor zestien mensen aan het koken op een huisfeestje. Huisgenoot Geoff doopte dat event tot ‘Chez Mahesh’ en op een volgende editie had ik zelfs 65 gasten over de vloer. Ik had toen geen idee wat ‘chez’ betekende maar catchy klinken, vond ik het wel”, lacht Mahesh.

Ik ga enkel voor gezonde voeding. Geen toegevoegde suikers, geen kleur- of smaakstoffen, enkel verse producten. Ik maak mijn eigen tandoori-mix want ik denk dat die uit een potje de mensen langzaamaan vergiftigt

Mahesh

Mahesh vond daardoor opnieuw zijn roeping en startte een foodtruck met gerechten uit zijn geboortestreek die deze zomer op verschillende festivals en foodtruckevents zal staan in en rondom Antwerpen. Verder werkt hij halftijds in de keuken van Fabrik aan het Theaterplein. Zijn Indiase familie probeert hij elk jaar opnieuw te bezoeken. “Door mijn nieuwe vrienden heb ik naast mijn dochter nog een andere reden om hier te blijven plakken”, besluit Mahesh. “Ik heb intussen ook een nieuwe vriendin. Liesbeth helpt me enorm bij het opzetten van mijn zaak. Ik ben gelukkig nu in Antwerpen.”

Alle info over Chez Mahesh vind je hier.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer