Jelle Janssen en Marnick Kenis.
RV Jelle Janssen en Marnick Kenis.

Marnick Kenis wint Gouden Sleutel

Marnick Kenis van het zesde jaar Autotechnieken aan het VITO heeft de ‘Gouden Sleutel’ in de wacht gesleept tijdens de vijftigste editie van de wedstrijd in het opleidingscentrum Educam in Lokeren. Marnick was de enige die in de finaleproef een storing binnen het half uur kon detecteren. De leerling én de school keerden huiswaarts met duizenden euro’s aan (werk)materiaal én een Ford Focus om aan te knutselen.

Zo’n twintig scholen uit het technisch en beroepsonderwijs doen jaarlijks aan de wedstrijd mee. In de eerste ronde nemen een 36 leerlingen het tegen elkaar op in verschillende proeven. “Het gaat dan onder meer om proeven rond airco, hybride, elektriciteit, het stellen van een diagnose van een reëel probleem in een auto en het uitlijnen van wielen”, zegt leerkracht Joris Deckers. “Marnick wist zich samen met drie andere leerlingen voor de finale te plaatsen. In die finaleproef moesten ze binnen het half uur een juiste diagnose stellen van het mankement aan een auto. Marnick deed het op 28 minuten.” Ook leerling Jelle Janssen deed mee aan de wedstrijd, maar schopte het niet tot de finale.

De school is uiteraard trots op de winnaar, maar is ook blij met het prijzenpakket. Zo krijgt de school onder meer een Ford Focus voor een heel jaar ter beschikking om aan te sleutelen in het werkatelier. Daarnaast kregen ze nog voor duizenden euro’s aan materiaal mee.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer