De gevangenis van Hoogstraten.
Ton Wiggenraad De gevangenis van Hoogstraten.

Mensenketting omarmt gevangenen op 10 mei

Inspirelli Hoogstraten-Rijkevorsel, Pastorale eenheid Sint-Franciscus, vzw Without Walls en vzw Het Leerke organiseren op 10 mei voor de derde keer een solidariteitsactie ‘Gevangenen omarmen’. De actie vindt deze keer plaats aan de gevangenis van Hoogstraten. De vorige keren waren Antwerpen en Turnhout aan de beurt.

De activiteiten vinden plaats aan zaal Pax. Daar zal een pop-upkapel staan waar iedereen die wil een kaarsje kan branden voor daders of slachtoffers. Om 10.30 uur zullen er enkele getuigenissen voorgelezen worden en om 11 uur wordt er een menselijke ketting gevormd van aan de gevangenis over de Lindendreef tot aan zaal Pax.

Het symbool van de actie zijn de vergeet-mij-nietjes. Die werden onlangs al door de school VITO geplant aan het ASO Spijker en er werden ook bloempjes geschonken aan de gevangenis. Vrouwelijke gedetineerden en vrouwenorganisaties maken momenteel gehaakte vergeet-mij-nietjes die op 10 mei door iedereen gedragen zullen worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer