De verkeerscontrole vond plaats in de Leuvenstraat.
Politie Antwerpen De verkeerscontrole vond plaats in de Leuvenstraat.

Negen bestuurders moeten auto achterlaten na verkeerscontrole

In de Leuvenstraat organiseerde de politie zaterdag een grondige controle op onder meer boorddocumenten van auto’s. Tien aspirant-inspecteurs en twee aspirant-agenten versterkten het verkeerondersteuningsteam van de regio West. Er werden 28 processen-verbaal opgesteld. 

In het dispositief werden 154 voertuigen gecontroleerd. Elke bestuurder werd onderworpen aan een sampling. Twee bestuurders legden een positieve ademtest af en moesten hun rijbewijs inleveren gedurende zes uur. Eén bestuurder reed rond onder invloed van drugs. 

Eén bestuurder reed rond met een vervallen rijbewijs. Zes anderen hadden hun rijbewijs niet eens bij. Opnieuw reed een leerling-bestuurder niet volgens de voorschriften. Gezien het model 36 maanden, moet de leerling begeleid worden door een begeleider en moet de ‘L’ op de achterruit kleven. Geen van beide zaken waren in orde.

Er waren drie bestuurders die geen inschrijvingsbewijs konden voorleggen. Nog drie bestuurders hadden geen verzekeringsdocumenten aan boord. Maar na telefonisch contact bleken ze allen geldig verzekerd te zijn.

Vier voertuigen waren niet in het bezig van een geldig keuringsbewijs en één voertuig had geen keuring voor een trekhaak. Tot slot was er nog een wagen met een defect achterlicht.

In totaal werden negen voertuigen om diverse redenen getakeld, waarvan zes wegens gerechtelijke inbreuken.

Duur telefoongesprek

Eén bestuurder werd met de gsm betrapt en kreeg een onmiddellijke inning van 116 euro. Hij moest dat geld meteen betalen omdat hij de Belgische nationaliteit niet had. Nog een andere droeg de veiligheidsgordel niet en werd hiervoor geverbaliseerd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer