2 De leerlingen komen even op kracht in de nieuwe eetzaal.
Ton Wiggenraad De leerlingen komen even op kracht in de nieuwe eetzaal.

Niet op de schoolbanken, maar op gocart voor verhuis Klimtoren

Een drukte van jewelste gisteren en vandaag in het centrum van Meerle. Leerlingen, leerkrachten en ouders van basisschool De Klimtoren zijn er in de weer om alles te verhuizen van de oude schoolgebouwen naar de nieuwbouw. Maandag starten de lessen daar.

De leerlingen van basisschool De Klimtoren hebben gisteren (en ook vandaag) niet veel tijd doorgebracht op de schoolbanken. Ze zijn druk in de weer om heel het hebben en houden van de school te verhuizen. "Eigenlijk zijn we al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen. Tijdens de opruimwerken hebben we heel wat oude spullen nog gevonden zoals boekjes en dergelijke", lacht directrice Annelise Vermeulen.

2 Slim bedacht: een jongen verhuist met de gocart de tubes verf naar de nieuwbouw.
Ton Wiggenraad Slim bedacht: een jongen verhuist met de gocart de tubes verf naar de nieuwbouw.

Klusjesdagen

"Vorige week hebben we dan al wat klusjesdagen georganiseerd. Ophangen van kaders, kasten op hun plaats zetten. Nu is dan de echte verhuis gestart van de andere spullen waarbij ook de leerlingen flink de handen uit de mouwen steken. We hadden er ook een heel schema voor uitgewerkt om ervoor te zorgen dat alles wat gestroomlijnd kon verlopen. Gelukkig hadden we op alle dozen ook gezet waar die uiteindelijk moesten belanden in de nieuwbouw. Dat helpt wel (lacht)."


Nu maandag volgt de opening van de nieuwe school voor de leerlingen. De officiële opening volgt in oktober. "Daar gaan we een groot evenement van maken waarbij we héél het dorp betrekken. Iedereen zal dan bijvoorbeeld ook de kans krijgen om een bod te doen op oude spullen. Leuk, want zowat heel Meerle heeft hier ooit wel school gelopen." (VTT)

Lees meer