Nieuw gebouw voor 90 administratieve werknemers AZ Turnhout

Negentig medewerkers van AZ Turnhout verhuizen deze week naar het nieuwe administratieve gebouw op campus Sint-Elisabeth. “De ruimte binnen de ziekenhuismuren werd te klein”, zegt Griet Braekmans van AZ Turnhout.

AZ Turnhout heeft het vroegere OCMW-gebouw aan de Albert Van Dyckstraat volledig gerenoveerd. Vanaf deze week doet het gebouw dienst als nieuwe thuisbasis voor 90 administratieve krachten van het ziekenhuis. 

“AZ Turnhout blijft groeien”, vertelt Griet Braekmans, directeur facilitair departement van AZ Turnhout. “Stilaan wordt de ruimte binnen de ziekenhuismuren te klein om toekomstgericht al onze patiënten goede zorg te kunnen blijven bieden. In het verleden werden administratieve diensten vaak verhuisd om plaats te maken voor de uitbreiding van medische diensten. Omdat we als organisatie veel belang hechten aan goede werkomstandigheden voor onze medewerkers hebben we vorig jaar beslist om een kleine 100 administratieve medewerkers te verhuizen naar een losstaand administratief gebouw op het terrein van campus Sint-Elisabeth. Het gebouw waar vroeger het OCMW gevestigd was, bleek hiervoor ideaal en werd de voorbije maanden aan een grondige opfrissing onderworpen.”

Het nieuwe gebouw zal naast de boekhouding en patiëntenadministratie onder andere ook de diensten informatica, communicatie, en kwaliteit en patiëntveiligheid huisvesten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer