9 Het klimparcours lokte bij de opening zaterdag al enkele honderden bezoekers.
Peter Vanderveken Het klimparcours lokte bij de opening zaterdag al enkele honderden bezoekers.

Nieuw klimparcours op De Mosten valt in de smaak: “Zwaar, maar wel enorm plezant”

Het nieuwe klimparcours op De Mosten was bij de opening op zaterdag al meteen razend populair. Enkele honderden waaghalzen probeerden het parcours van negen meter hoog uit. Na afloop waren alleen enthousiaste reacties te horen.

De voorbije twee maanden werd op domein De Mosten gewerkt aan een flink uit de kluiten gewassen klimparcours, gemaakt van douglassparren uit het Duitse hooggebergte. Op het domein hebben de broers Ruud, Simon en Bram Lenaerts ook al de horecazaak Treehouse Bar en het Goodlife Cablepark. Met het gloednieuwe klimparcours kunnen zij sinds zaterdag uitpakken met een derde attractie. Al op de openingsdag tekenden enkele honderden klimmers present.

“We zijn de hele dag bezig geweest en hebben alle gordels kunnen gebruiken”, glimlacht Alexander Havermans (20), die samen met acht anderen instaat voor de veiligheid in het klimpark. “Wij kijken de gordels en de baan na om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt. Zo kan iedereen zijn gang gaan en hoeven de moeders niet bang te zijn. Op deze eerste dag zijn er geen problemen geweest. Er waren wat schoonheidsfoutjes zoals de levenslijn die wat laag stond, waardoor je de kabel dicht bij je gezicht krijgt. Maar tegen morgen (zondag, red.) kan dat alweer opgelost worden”, aldus Alexander. “De reacties waren ook allemaal heel positief. Iedereen vond het heel tof. Diegene die de moeilijkere niveaus aandurfden vonden het wel pittig, maar zeiden dat het nog altijd plezant was.”

9 Alexander Havermans staat in voor de veiligheid in het klimpark.
Peter Vanderveken Alexander Havermans staat in voor de veiligheid in het klimpark.
9 Elke Le Clef in actie op het parcours.
Peter Vanderveken Elke Le Clef in actie op het parcours.
9 Klaudi Asbreuk kwam samen met haar dochters en echtgenoot klimmen.
Peter Vanderveken Klaudi Asbreuk kwam samen met haar dochters en echtgenoot klimmen.

Bij de bezoekers viel het klimparcours dus meteen in de smaak. Klaudi Asbreuk (43) uit Minderhout kwam samen met haar echtgenoot en dochters Elke (12) en Lieke (10) Le Clef het klimpark eens uitproberen. “Vroeger deden we dit wel eens op vakantie, maar het is leuk dat we het nu ook in de buurt kunnen doen. Het geeft altijd een vakantiegevoel, zeker op zo’n plek. Mijn dochters vonden het best uitdagend en spannend, al vinden ze het altijd wel leuk om uitdagingen aan te gaan”, lacht Klaudi. “In vergelijking met andere klimparken die we al deden, heeft deze wel heel veel obstakels. Het is erg uitdagend en er is ook veel diversiteit. Ook voor de moeders en de vaders is het goed te doen, het is leuk voor jong en oud. Dit is dus zeker voor herhaling vatbaar.”

Armspieren

Ook Steffie Janssens (16) uit Hoogstraten waagde zich aan het klimparcours, samen met haar vader Jos (47) en broer Yannick (19). “Een klimpark had ik al wel eens gedaan, al was dit wel helemaal anders dan ik in gedachten had. Het was zwaar, maar wel enorm plezant. De vorige keer was ik nog jonger en had ik enkel het lagere parcours gedaan, nu heb ik ook de moeilijkere stukken gedaan”, vertelt Steffie. 

“Schrik heb ik nooit echt gehad, want ik hou wel van hoogtes. In het begin wiebelde het even, maar dat raak je snel gewoon. Dit parcours was veel moeilijker dan het vorige, maar het bleef toch nog leuk. Het moeilijkste stuk waren de netten aangezien je daarvoor wel wat armspieren moet hebben. Ik ga er zeker nog eens naartoe en dan neem ik enkele vrienden mee.”

9 Jos en Steffie Janssens hebben zich geamuseerd op het klimparcours.
Peter Vanderveken Jos en Steffie Janssens hebben zich geamuseerd op het klimparcours.
9 Lieke Le Clef in actie op het parcours.
Peter Vanderveken Lieke Le Clef in actie op het parcours.
9 Lieke Le Clef in actie op het parcours.
Peter Vanderveken Lieke Le Clef in actie op het parcours.
9 Het klimparcours lokte op de eerste dag al enkele honderden bezoekers.
Peter Vanderveken Het klimparcours lokte op de eerste dag al enkele honderden bezoekers.
9 Het klimparcours lokte op de eerste dag al enkele honderden bezoekers.
Peter Vanderveken Het klimparcours lokte op de eerste dag al enkele honderden bezoekers.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer