2 Het grote tentzeil op Den Dijk is ondertussen verdwenen.
Ton Wiggenraad Het grote tentzeil op Den Dijk is ondertussen verdwenen.

Stad hakt knoop door: jeugdlokalen komen op Den Dijk

Het stadsbestuur van Hoogstraten heeft de knoop definitief doorgehakt. De nieuwe lokalen voor KSA, KLJ en Plussers komen op het speelplein Den Dijk. De stad zal zelf optreden als bouwheer.

Het speelterrein Den Dijk werd in 2011 aangelegd op wat vroeger een stortplaats was. Er werden wandelpaden aangelegd, speeltoestellen geplaatst en een deel werd verhard met een tentzeil erover. Dat werd echter al snel vernield. 

Begin 2018 kwam Den Dijk al eens naar voren als ideale locatie voor de jeugdverenigingen die nu in zaal Pax zitten, maar voor meer dan 400 leden is het daar veel te klein. Het dossier van de verhuis kwam in de vorige legislatuur onder toenmalig burgemeester Tinne Rombouts (CD&V) al in een stroomversnelling, maar lag wat stil na de wissel van de macht. 

450 leden

“We hebben nu samen met de jeugdverenigingen een eisenpakket opgesteld voor zowel binnen- als buitenruimte en Den Dijk is door experten aangeduid als de meest geschikte locatie”, zegt schepen van Jeugd Faye Van Impe (N-VA). “Het was echt wel nodig om definitief knopen door te hakken, want alles samen tellen ze 450 leden en ze moeten nog altijd hun activiteiten organiseren in en rond de lokalen van zaal Pax. Daar is geen uitbreiding mogelijk.”

Het stadsbestuur zal optreden als bouwheer in het dossier. Voor de jeugdverenigingen komt er voldoende speelruimte en opslagplaats. De stad zal er ook de speelpleinwerking tijdens de schoolvakanties organiseren. “We zullen bij het uittekenen van de plannen ook de buurt betrekken”, zegt schepen Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft).

2 Het speelplein werd zeven jaar geleden geopend.
Ton Wiggenraad Het speelplein werd zeven jaar geleden geopend.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer